12.12

Concert Vicente Amigo: 'Memoria de los Sentidos'

Toen Grammywinnaar Vicente Amigo op jonge leeftijd begon met gitaar spelen, had hij geen idee dat hij zou uitgroeien tot een van de grootste flamencohelden sinds zijn grote voorbeeld Paco de Lucía. Vicente treedt op over de hele wereld met zijn melodische, warme klanken die hij met onwaarschijnlijk gemak uit zijn gitaar tovert.

FLAMENCO-KONING
Begin september speelde hij tijdens de jaarlijkse Flamenco Biënnale in Sevilla voor het eerst enkele nieuwe nummers van zijn album. De Spaanse pers jubelde over dit optreden als een van de spannendste van de biënnale. Met Memoria de los sentidos keert Vicente terug naar de essentie met de meest elementaire flamenco-elementen. Het album bevat onder meer niet eerder door hem gespeelde stijlen zoals ‘seguiriyas’ en ‘tarantas’ en een eerbetoon aan Paco de Lucía met ‘Requiem’, waarin hij samen speelt met Arcángel, Poveda, Niña Pastori, Rafael de Utrera, Pedro el Granaíno.

IN DE PERS
‘He reaches for depth of expression within ultimate precision, and sometimes at frightening speed’ (New York Times)

Hij heeft zijn stempel gedrukt, hij is een van de grote flamenco-componisten van deze tijd, maar dan ook werkelijk. Vicente was groots, hij is in vorm en praatte zelfs meer dan bij hem gebruikelijk is.’ (El Correo de Andalucía)

‘Aan zijn uiterst zekere techniek paart hij een persoonlijkheid die wars is van onnodige excessen, een indrukwekkende concentratie en een diepe communicatie, met stukken die zich ontwikkelden met een verbluffende zekerheid. Een genie met een zekere manier van gitaarspelen en een indrukwekkende ervarenheid in compositie, één van de belangrijkste musici van dit moment, die op gitaristisch niveau werkelijk overdonderend is..’ (El Mundo)

Di 12 dec 2017 De Roma, Antwerpen

Tickets en info: http://www.deroma.be/Kalender.aspx#!eventid=1531​

dinsdag, 12 december, 2017 - 20:30
De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140, Borgerhout, België