14.01-31.01

Djangofolllies 2020

Een nieuwe Djangofolllies… een feest ter ere van de geweldige Manouche!

De Djangofolllies vieren in januari opnieuw jazzvirtuoos Django Reinhardt met een kleurrijke reeks jazzoptredens. 8 topgroepen verrassen het Brusselse, Vlaamse en Waalse publiek met meer dan 20 concerten in verschillende concertzalen, culturele centra en jazzclubs over heel België.

De 26e editie van de Djangofolllies start op 14 januari meteen in volle swing met een openingsconcert in de Ancienne Belgique, dat voor het eerst met het festival samenwerkt.

De Jazzy Strings trappen er de feestelijkheden af met drie vader-zoon combinaties, met

Dorado en Amati Schmitt, Angelo en Raangy Debarre en Mario en Alexandre Cavalière. Een niet te missen opening, met twee generaties zigeunerjazz op één podium.

De Armeense gitarist-zanger Dan Gharibian drukt ook zijn stempel op deze editie van het festival. Met zijn charismatische stem boetseert hij een nieuw muzikaal territorium met pakkende Gipsy-, Armeense en Russische ballads. Hij vormt een muzikaal trio met gitarist Benoit Convert van “Les Doigts de L’Homme” en accordeonist Antoine Girard.

Alexandre Cavalière brengt zijn langverwachte nieuw album in avant-première op Djangofolllies. De violist schitterde als wonderkind in Parijs en heeft ondertussen een rijk palmares opgebouwd, met prestigieuze samenwerkingen en internationale tournees. Samen met zijn kwintet vermengt hij in nieuwe creaties op wonderlijke wijze Gypsy jazz met bebop en moderne jazz.

Ook de Belgisch manouche gitaarmaestro Fapy Lafertin presenteert op Djangofolllies zijn nieuw werk in avant-première. Voor zijn nieuwste project wordt hij omringd door Belgische topmuzikanten Alexandre Tripodi op viool, Renaud Dardenne op gitaar en Cédric Raymond op bas.

Dario Napoli keert terug met zijn Modern Manouche Project, maar brengt als bijzondere gast de gitarist Paulus Schäfer mee. Hun Gipsy jazz klinkt even klassiek als niet-academisch en krijgt een flinke dosis stomende, funky swing mee, gedragen door een elektrische basgroove.

Paulus Schäfer zal op deze Djangofolllies een tweede keer schitteren met saxofonist Jacco van Santen. Samen verweven ze Gypsy jazz met Bebop tot een natuurlijk klinkend en betoverend geheel. Beide stijlen delen snelle en heldere noten, maar toch slagen weinig projecten erin ze zo (h)eerlijk te verzoenen.

Ook violist Tcha Limberger is op de afspraak, uitgenodigd door het Kamao Quartet, dat ondertussen is uitgegroeid tot een ware sensatie binnen de Londense muziekscene.

Het Tritane trio vervolledigt het programma van deze Djangofolllies. De drie ervaren Limburgse muzikanten delen hun passie voor Gypsy jazz.

Van 14 to 31 januari 202 in gans België.

Wie, waar, wanneer? Kijk op https://djangofolllies.be

dinsdag, 14 januari, 2020 - 20:00 tot vrijdag, 31 januari, 2020 - 20:00