31.05

Documentaire: “Chauka, Please Tell Us the Time” | Behrouz Boochani & Arash Kamali Sarvestani

Woensdag 31 mei, 19u, Cinema ZED Leuven.

De film is opgenomen op Manus Island, grotendeels vanuit het detentiecentrum waar Boochani van 2013 tot 2019 als asielzoeker vast zat. Net als zijn boek Alleen de bergen zijn mijn vrienden (2018) is Chauka het resultaat van een clandestiene samenwerking via WhatsApp en biedt een unieke inkijk in het detentieleven in het offshore ‘verwerkingscentrum’ op het eiland Manus, dat in 2016 illegaal werd verklaard en een jaar later werd gesloten.

In samenwerking met de Onderzoeksgroep Engelse literatuur van de Faculteit Letteren van de KU Leuven.

De vertoning is gratis, maar je hebt een ticket nodig om de vertoning te mogen bijwonen.

Info en tickets: https://www.cinemazed.be/nl/film/chauka-please-tell-us-time

De Koerdisch-Iraanse schrijver, journalist en filmmaker Behrouz Boochani en de Iraans-Nederlandse filmmaker Arash Kamali Sarvestani zullen aanwezig zijn bij de vertoning op 31/05 om 19u van hun prijswinnende documentaire Chauka, Please Tell Us the Time (2017).

Behrouz Boochani ontsnapte in november 2019 van Manus Island en verblijft momenteel in Wellington, Nieuw-Zeeland. Zijn boek Alleen de bergen zijn mijn vrienden: Verslag vanuit de Manus-gevangenis won de Victorian Prize for Literature 2019 en is gepubliceerd in 18 talen in 23 landen.

Arash Kamali Sarvestani is een Iraans-Nederlandse filmmaker en videokunstenaar. In 2016, na twee jaar onderzoek naar de Australische offshore detentiecentra op Manus en Nauru, begon hij samen met Behrouz Boochani te werken aan Chauka, Please Tell Us the Time.

woensdag, 31 mei, 2023 - 19:00