Video: 'Samenwerking is de technologie van de 21ste eeuw'

Op dinsdag 9 juni organiseerde MO* in het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in Brussel een nieuwe editie van MO*talks, deze keer over het belang van internationale samenwerking in de 21ste eeuw. Hier kan u de inleidende talks van Gorik Ooms, Adil El Arbi en Michel Maus herbekijken.

  • © Dreamstime © Dreamstime

Levensbelangrijke zaken zoals gezondheid, veiligheid en klimaat kunnen niet verzekerd worden voor alle mensen als ze louter vanuit marktmechanismen gedacht worden, maar ook het nationale niveau is vandaag niet langer toereikend. De mensheid heeft maar toekomst als ze de oude vaardigheden van samenwerken en solidariteit leert toepassen in de verstedelijkte en gemondialiseerde wereld van de 21ste eeuw.

Op deze MO*talks – een gespreksavond waarbij we iedere keer dieper ingaan op het hoofdthema van het meest recente magazine – focusten we op het belang van internationale samenwerking om mondiale problemen op te lossen.

Tachtig mensen kwamen in het Vlaams-Nederlands Huis deBuren luisteren naar de mening van Gorik Ooms, Adil El Arbi en Michel Maus. Hoofdredacteur Gie Goris en journalist John Vandaele leidden de avond in goede banen. Hieronder kan u de korte inleidende talks herbekijken.

Voor meer informatie over het thema van de avond verwijzen we u graag door naar ons zomernummer en naar dit dossier op onze website.

Gorik Ooms, expert internationale gezondheidszorg

Gorik Ooms is mensenrechtenadvocaat, werkte eerder als directeur bij Artsen Zonder Grenzen en werkt nu al enkele jaren als onderzoeker bij het departement publieke gezondheidszorg van het Internationaal Tropisch Instituut in Antwerpen. Daarnaast is hij ook professor recht aan Georgetown University in Washington DC. Hij kent als geen ander het belang van grensoverschrijdende samenwerking in het oplossen van mondiale gezondheidsvraagstukken.

Adil El Arbi, filmmaker en slimste mens

Adil El Arbi studeerde film aan het Sint-Lukas in Brussel samen met Bilall Fallah, met wie hij later onder andere de langspeelfilm ‘Image’ maakte. In 2014 won hij het propulaire spelprogramma ‘De Slimste Mens ter Wereld’ op tv-zender VIER. Begin dit jaar was was hij samen met Martin Heylen op dezelfde zender te zien in het programma ‘Heylen en de Herkomst’, waarin men op zoek gaat naar de voorouders van degene die centraal staat in die aflevering. Daarbij trokken ze naar Marokko.

Michel Maus, fiscaal expert

Michel Maus is professor fiscaal recht en is als geen ander vertrouwd met de Belgische belastingen. Hij doceert aan verschillende universiteiten in België. Als fiscaal expert wordt hij ook dikwijls gehoord door verschillende media. Hij schreef onder meer boeken over hoe je kunt besparen op je belastingen en over belastingontduiking in België.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.