Zwijgende meerderheid in Israël en Palestina neemt het woord

Na 40 jaar van mislukte onderhandelingen acht het initiatief “One Million Voices” de tijd rijp om het roer over te nemen van de politici. Op 18 oktober krijgt de zwijgende meerderheid in Israël en Palestina zelf het woord tijdens een massa-evenement in Jericho en Tel Aviv.
Tijdens de bevolkingstop in Jericho en Tel Aviv zullen duizenden Israëli’s en Palestijnen hun leiders kunnen oproepen om met elkaar te gaan onderhandelen over een tweestatenoplossing. “We willen de grootste simultane massamobilisatie van inwoners uit Israël en Palestina op de been brengen om aan te dringen op een einde van het conflict”, zegt communicatiecoördinator Erin Pineda aan Global Voices Online.
Ook in Washington, Londen, Boston, en Ottawa komen die dag activisten bijeen om een terugkeer naar de onderhandelingstafel te eisen. “De voorbije 40 jaar hebben ons geleerd dat onderhandelingen niet volstaan. De leiders moeten weten dat hun volk hen steunt en resultaten eist. Palestijnen moeten beseffen dat de Israëliërs een einde willen maken aan het conflict, Israëliërs moeten hetzelfde teken krijgen van Palestijnen.”
De toegang tot de evenementen is gratis. Wie binnen wil, moet enkel een petitie tekenen, waarin opgeroepen wordt onmiddellijk en ononderbroken onderhandelingen te voeren. Tegen 18 oktober 2008 moet het doel, een tweestatenconstructie, bereikt zijn. Ook op de site van “One Million Voices” kunnen Israëli’s en Palestijnen die petitie tekenen. Al meer dan een half miljoen surfers hebben dat ondertussen gedaan.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.