Vrees dat migranten ziekte overbrengen

Malawi neemt extra maatregelen tegen ebola

UNMEER/Martine Perret (CC BY-ND 2.0)

 

De minister van gezondheid van het Oost-Afrikaanse land Malawi heeft maatregelen aangekondigd om de potentiële verspreiding van ebola tegen te gaan. Er is de vrees dat migranten uit getroffen landen het virus mee de grens overbrengen.  

Eergisteren werd in het Parlement de vrees geuit over de 32.000 vluchtelingen die Malawi opvangt, schrijft Nyasa Times. Onder hen zouden ook mensen zijn die afkomstig zijn uit landen die momenteel getroffen worden door een uitbraak van ebola.

Ebola Actieplan

In een reactie op de parlementaire vraag heeft gezondheidsminister Jappie Mhango het Ebola Actieplan aangekondigd om een eventuele verspreiding van het dodelijke virus in Malawi tegen te gaan.

Malawi heeft de ziekte succesvol kunnen afweren in 2016 toen andere landen in de regio wel te maken kregen met uitbraken van ebola. 

Recent was het systematische screenen van migranten die het land binnenkwamen gestopt. Wellicht zal dit terug opgestart worden. 

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2776   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2776  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.