03.05-28.06

Expo: “Let's DOnut!”

Over donuteconomie en doeners…

Stap eens met je twee voeten in een economisch model. Letterlijk balanceren op de rand van de samenleving. De grenzen voelen. Ervaren waar het wel goed is om te leven. Deze unieke ervaring bieden we met onze belevingsexpo Let’s DOnut!

Van 03/05 t.e.m. 28/06 
Te bezoeken op weekdagen van 9 tot 17u en op zaterdag van 9 tot 12u. 
Locatie Tulpinstraat 75, 3500 Hasselt 
Toegang is gratis 

In de huidige maatschappij is economische groei de norm om te bepalen of een samenleving succesvol is of niet. Vanuit heel wat hoeken – waaronder Broederlijk Delen- komt hier protest tegen. Want hoe kan je oneindige groei blijven verantwoorden als dit telkens weer leidt tot burn-outs van mensen en een burn-out van de hele planeet. We zijn niet tegen economische groei, maar staan wel sceptisch tegenover groei als doel zonder oog voor de grenzen van de mens en de planeet. En we staan hier niet alleen in. Veel economen zoeken alternatieven. Eén daarvan is de ‘Donuteconomie’ van Kate Raworth. Zij stelt de economie voor als een donut. De ideale plek is de groene band van de donut. In het gat van de donut zie je de sociale grenzen die overschreden worden. De buitengrenzen geven aan waar onze planeet schade ondervindt.

Ook ondernemers, burgers, politici en allerhande organisaties proberen nieuwe waarden, nieuwe visies waar te maken door gewoon de handen uit de mouwen te steken. Grote en kleine oplossingen voor immense maatschappelijke en planetaire uitdagingen krijgen een plek in de documentaire 25%revolutie (21’) van Broederlijk Delen, Storyme en Mercatortv . Deze kan je ook zien op onze expo.

Grijp de unieke kans om in de donuteconomie te stappen. Het kunstwerk is zo opgebouwd dat je de 7 stappen naar een alternatief kan bewandelen én de binnen- en buitengrenzen kan verkennen. Wat doet dit met je? Ontdek het snel!

Meer info.

 

woensdag, 3 mei, 2023 - 09:00 tot woensdag, 28 juni, 2023 - 17:00