MO* op het Festival van de Gelijkheid

Van 1 tot 3 december vindt in Gent het Festival van de Gelijkheid plaats. Op het programma: debatten, documentaires, tentoonstellingen, literaire babbels, theater, concerten, enz… MO* is een van de mediapartners van het festival en is betrokken bij een aantal niet te missen debatten.

  • Hoe zou het nog zijn met Palestina?
  • China: supermacht of papieren tijger?
  • Beeldvorming en racisme - "Weg met tolerantie!"

Coöperaties en vergrijzing

We spreken erover met Monica De Coninck (voormalig OCMW-voorzitter en trendsetter in woonbeleid voor senioren), Gerontologe Christel Geerts (VUB), Steven Van Craesbeeck (cvba Meerdael) en Peter Bosmans (Febecoop). John Vandaele (MO* Magazine) leidt het debat in goede banen. Michel Bauwens krijgt ruim de tijd voor een brede reflectie op coöperatie oplossing voor vergrijzing.

Do 1/12, 14u30, Geuzenhuis, Kantienberg, Gent. Inschrijven.

Hoe zou het nog zijn met Palestina?

In dit gesprek onderzoeken we hoe het nog is in Palestina? Is een oplossing echt verder af dan ooit? Of is er hoop? We praten erover met Brigitte Herremans (specialiste Midden-Oosten bij Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen) en Peter Knoope (Senior visiting fellow bij Clingendael). Gie Goris (hoofdredacteur van MO* Magazine) modereert het gesprek.

Do 1/12, 18u30, Samen Sterker Store, Vrijdagmarkt 9, Gent. Inschrijven. 

China: supermacht of papieren tijger?

Debat met Jonathan Holslag (professor Internationale betrekkingen VUB), Claire Tillekaerts (gedelegeerd bestuurder Flanders Investment and Trade), Jeanne Boden (sinoloog en directeur van China Conduct) en Stefan Blommaert (jarenlang China-correspondent VRT). John Vandaele (MO*) is moderator van dienst.

Do 1/12, 20u, Domzaal Vooruit. Inschrijven.

Beeldvorming en racisme - “Weg met tolerantie!”

Zihni Özdil (historicus en columnist NRC Handelsblad), Samira Bendadi (journalist MO*), Yasmine Kherbache (Vlaams parlementslid), Youssef Kobo (opiniemaker), Warda El-Kaddouri (VN-jongerenvertegenwoordiger van de Vlaamse Jeugdraad) en Bruno De Wever (professor Geschiedenis UGent) gaan het gesprek aan. Koen Vidal (De Morgen) modereert het debat.

Vr 2/12, 15u30, Domzaal Vooruit, Gent. Inschrijven.

De Jonge Denkers

Denkers van de Toekomst 2016 zijn filosoof Srećko Horvat, politicologe en MO*columniste Olivia Rutazibwa, historicus Rutger Bregman en filosofe Alicja Gescinska. Ze gaan met elkaar in gesprek op zaterdag 3 december 2016, in de Balzaal van Vooruit. Gastvrouw Francesca Vanthielen leidt het gesprek in goeie banen.

Za 3/12, 20u30, Balzaal Vooruit, Gent. Volzet, maar er is een wachtlijst.

Ontdek het volledige programma van het Festival van de Gelijkheid op www.festivalgelijkheid.be

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3248   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift