26.02

Fighting the far right: lessen uit de VS

De bestorming van het Capitool schokte honderden miljoenen mensen in de VS en over de hele wereld. Terwijl de BLM-betogingen werden aangevallen met matrakken en traangas, was de politie nu helemaal niet voorbereid. Opnieuw wordt aangetoond dat het groeiend vertrouwen van extreemrechts tot geweld en gevaar leidt.

Net als in België komt de opmars van extreemrechts niet uit het niets. Rechts kan bouwen op de onvrede over het beleid, de tekorten en armoede die veel mensen dagelijks ervaren en de verdeeldheid tussen verschillende groepen in de bevolking.

Hoe is het zo ver kunnen komen en vooral: wat staat er ons nog te wachten? Hoe kunnen we deze extreemrechts stoppen en een geloofwaardig alternatief aanbieden? Welke lessen kunnen we trekken uit de strijd tegen extreemrechts in de VS?

Om een antwoord te krijgen op deze vragen nodigen de Actief Linkse Studenten Emerson Johnson uit de VS uit. Emerson is lid van Socialist Alternative, een organisatie die consequent strijd tegen onrecht, racisme, seksisme, homofobie in de VS.

Het gaat door 26 februari om 19u30 via Zoom: us02web.zoom.us

vrijdag, 26 februari, 2021 - 19:30