05.03-17.05

Foto-expo: Unsung Heroes

 • © Denis Rouvre © Denis Rouvre
 • © Denis Rouvre © Denis Rouvre
 • © Denis Rouvre © Denis Rouvre

Unsung Heroes is een project van Dokters van de Wereld, Kazerne Dossin en fotograaf Denis Rouvre. Het project omvat een zestigtal indrukwekkende portretten en getuigenissen van vrouwen die vertellen over hun ervaringen met seksueel geweld, conclict, extreme armoede en stigmatisering omwille van hun geaardheid of gender. 

Robert De Niro. Isabelle Hupert. Emmanuel Macron. Er zijn maar weinig beroemdheden die sterfotograaf Denis Rouvre nog niet portretteerde. De drievoudige World Press Photo Award-winnaar is razendpopulair voor zijn portretten van al wat glittert, blinkt en gonst. Wat een contrast met zijn nieuwste fotoproject: Unsung Heroes.

Een jaar lang reisde Rouvre samen met Dokters van de Wereld de wereld rond op zoek naar onzichtbare heldinnen. Van Bulgarije over Congo tot Nepal. Ze heten niet Vanessa Paradis, maar wel Rajwa, Sofia of Diana. Elk van hen voert een strijd. Een strijd tegen oorlog, seksueel geweld of armoede. Samen met Dokters van de Wereld geeft Denis Rouvre die vrouwen een gezicht en een stem. Rouvre maakte in totaal 60 portretten in evenveel projecten van Dokters van de Wereld.

Deze gratis tentoonstelling gaat door van 5 maart tot 17 mei 2020 in de Kazerne Dossin.

 • Adress: Goswin de Stassartstraat 153 — 2800 Mechelen
  • Maandag-dinsdag-donderdag-vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 9.30 uur tot 17.00 uur
  • Gesloten op woensdag
 • Vragen, informatieunsungheroes@doktersvandewereld.be/ 02/225.43.20

De afgelopen dertig jaar heb ik veel vrouwen gefotografeerd, vaak gestileerde en glamoureuze foto’s. Voor dit project portretteerde ik vrouwen in al hun puurheid, inclusief de blauwe plekken en littekens op hun huid. De Unsung Heroes die ik heb ontmoet, treden vanuit de schaduw in het licht ,  kijken recht in de camera en vertellen over hun kracht om steeds weer op te staan en te blijven vechten. - Denis Rouvre, Fotograaf

Meer info: https://doktersvandewereld.be/unsungheroes#undefined

donderdag, 5 maart, 2020 - 09:00 tot zondag, 17 mei, 2020 - 17:00