Verkoop elektrische auto stijgt met een derde

© Floris Van Cauwelaert

 

In de Europese Unie is de verkoop van elektrische auto’s met een derde gestegen tijdens het eerste kwartaal van dit jaar. Het totale aandeel van auto’s op alternatieve energie blijft wel klein. Dat blijkt uit gegevens van de koepelorganisatie voor autoverkopers ACEA.

Het aantal verkochte auto’s op alternatieve energie steeg in de Europese Unie tijdens het eerste kwartaal met 26,9 procent in totaal. Duitsland was goed voor de hoogste verkoop, gevolgd door Spanje en Frankrijk.

Ook al is er sprake van een flinke stijging, toch blijft het totale aandeel van het aantal hybrides en elektrische auto’s laag. Samen zijn ze namelijk goed voor 1,7 procent van de verkochte auto’s

Elektrische auto’s waren daarbij goed voor een stijging van 34,3 procent. De plug-in hybrides kenden de hoogste stijging ten opzichte van 2017: ruim 60 procent of bijna 70.000 nieuw geregistreerde voertuigen.

Ook de verkoop van hybrides zonder stekker is fors gestegen, tot bijna 140.000 stuks.

Ook al is er sprake van een flinke stijging, toch blijft het totale aandeel van het aantal hybrides en elektrische auto’s laag. Samen zijn ze namelijk goed voor 1,7 procent van de verkochte auto’s (1,2 procent in 2017).

Auto’s die op benzine rijden zijn nog steeds goed voor 55,5 procent van de totale markt van de autoverkopen, bijna 15 procent meer dan vorig jaar.

Dieselauto’s konden nog 1,5 miljoen chauffeurs overtuigen. Dat is wel een daling van iets meer dan 320.000 auto’s ten opzichte van vorig jaar (min 17 procent). Deze daling werd echter opgevangen door de verkoop van 300.000 extra benzineauto’s.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.