Gunter Pauli over de 'blauwe economie'

Gunter Pauli, “blauwe” economie @ UHasselt

“De groene economie is duur en hangt af van subsidies. De blauwe economie is duurzaam en innovatief. En wat goed is voor mens en natuur, is goedkoop.” Dat is de overtuiging van de Belgische duurzaamheidsgoeroe Gunter Pauli.

Pauli komt op vrijdag 26 oktober naar de Vooruit in Gent voor een MO*lezing met als titel ‘Welke transitie willen we?’. Hij zal er zijn concept van de ‘blauwe economie’ uitleggen en gaat nadien in debat met Andrew Simms, onderzoeker bij de gerenommeerde New Economics Foundation uit het Verenigd Koninkrijk.

Het belooft een zeer boeiende avond te worden. Bekijk hier alvast Pauli’s uiteenzetting aan de Universiteit Hasselt van enkele maanden geleden.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.