11.05

Klimaatverandering is écht. Maar wat doen we eraan?

Kunnen we een klimaatramp nog afwenden?

Hoewel er geen wetenschappelijke discussie meer is over door de mens veroorzaakte klimaatopwarming, woedt het debat over de juiste oplossingen onverminderd verder. Wat zijn de beste maatregelen en strategieën om onze uitstoot te verminderen en een klimaatramp af te wenden? Hoe moeten we klimaatmaatregelen verzoenen met economische ontwikkeling en de strijd tegen armoede? 

Klimaatverandering belooft de beslissende uitdaging van deze eeuw te worden. Vooral jongeren hebben een groot belang in dit debat, want de toekomst is aan hen. Wat is volgens jou de weg voorwaarts? Neem deel aan het online debat, en stel je vragen aan een panel van internationale experts:

  • Opha Pauline Dube, hoogleraar milieuwetenschappen aan de Universiteit van Botswana, hoofdauteur en medewerker van verschillende IPCC-rapporten (Werkgroep II);
  • Ted Nordhaus, Amerikaanse milieubeleidsdeskundige, directeur van The Breakthrough Institute, Time Magazine’s Hero of the Environment;
  • Mark Lynas, Brits milieuactivist, journalist en auteur van ‘Zes graden: Onze toekomst op een hetere planeet’;
  • Jean-Pascal van Ypersele, hoogleraar klimaat- en milieuwetenschappen aan de Katholieke Universiteit van Louvain-la-neuve, voormalig vice-voorzitter van het IPCC.

Moderator van dienst is wetenschapsjournalist Desiree Hoving. 

di 11.05 — 19:00 Online
THINK / debat
gratis, mits reserveren
Engels gesproken
120 min.

Registreer je vooraf via deze link. Je ontvangt een link naar de livestream in je mailbox.

dinsdag, 11 mei, 2021 - 19:00