Caritas Vlaanderen

MO*magazine en de website MO.be worden uitgegeven door Wereldmediahuis vzw. Caritas Vlaanderen is een van de leden van Wereldmediahuis vzw.

Wie is Caritas Vlaanderen?

Caritas Vlaanderen focust op 3 thema’s: naast armoedebestrijding zijn dat christelijke identiteit en pastoraal, en vrijwillig engagement. Caritas Vlaanderen vervult daarbij een kruispuntfunctie tussen de verschillende Caritas-organisaties onderling, met de kerkelijke en christelijke gemeenschap, maar ook met de bredere samenleving. Caritas Vlaanderen is het platform voor overleg en samenwerking voor organisaties en mensen binnen de brede Caritasbeweging in Vlaanderen.

  • Caritas Vlaanderen wordt erkend als een expertisecentrum voor vraagstukken rond 3 pijlers: armoede en sociaal beleid, vrijwilligerswerk en christelijke identiteit en pastorale ondersteuning.
  • We vormen een knooppunt in het netwerk van organisaties en instellingen binnen de zorg, het vrijwilligerswerk en de Kerk.
  • We informeren en sensibiliseren door actuele objectieve informatie beschikbaar te maken voor iedereen.
  • Met onze expertise ijveren we bij de overheden voor veranderingen van het beleid en kijken waar we een toegevoegde waarde kunnen zijn in de uitvoering van het beleid op het vlak van zorg en solidariteit.
  • We organiseren zelf concrete projecten zoals vormingen voor vrijwilligers, maar begeleiden bijvoorbeeld ook mensen bij de zoektocht naar een woning.
  • Via Caritas Hulpbetoon zijn we actief in de dringende hulpverlening: we bieden steun aan projecten die kansarmoede willen bestrijden en aan kwetsbare mensen die ondersteund worden door een begeleidende dienst of zorginstantie.

Waarom steunt Caritas Vlaanderen MO*?

MO* toont de resultaten van diepgaand en diepgravend onderzoek naar thema’s als ongelijkheid en mensenrechten, migratie en diversiteit, niet alleen in het zuiden, maar ook hier. MO* geeft aandacht aan lokale realiteiten en legt tegelijkertijd de link naar mondiale tendensen. MO* steunen, is investeren in betere journalistiek.

Contact

Liefdadigheidsstraat 39
1210 Brussel
Tel: 0032 (0)2 608 00 72
www.caritasvlaanderen.be
Rekeningnummer: BE80 7765 9023 3377 (Caritas Hulpbetoon)

Volg Caritas Vlaanderen

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.