Fairtrade Belgium

Fairtrade Belgium (voorheen gekend als Max Havelaar) maakt deel uit van Fairtrade International. Binnen deze organisatie werken producentenorganisaties in het Zuiden samen met organisaties zoals Fairtrade Belgium aan een eerlijke manier van handeldrijven.

  • © Fairtrade Belgium © Fairtrade Belgium
  • © Fairtrade Belgium © Fairtrade Belgium
  • © Fairtrade Belgium © Fairtrade Belgium

Wat is Fairtrade Belgium?

Tegenover een duurzame productie op sociaal en ecologisch vlak, biedt Fairtrade een aantal economische garanties die vooruitgang mogelijk maken. Zo nemen boeren en arbeiders in het Zuiden hun toekomst in eigen handen.

Fairtrade Belgium werkt in België samen met bedrijven die Fairtradeproducten op de markt brengen. Ze gaat een contract aan met deze bedrijven en ondersteunt hen in de vermarkting. Omdat Fairtrade nood heeft aan bewuste consumenten die voor deze producten kiezen, zet Fairtrade Belgium ook in op sensibilisering van consumenten, organisaties, scholen, enzovoort. Naast de producten voert Fairtrade Belgium op Europees niveau ook een actieve lobby om handel te verduurzamen en kleinschalige boeren hier een eerlijke rol in te laten spelen.

© Fairtrade Belgium

 

Fairtrade Belgium steunt MO*…

Fairtrade Belgium is partner van MO* omdat we ervan overtuigd zijn dat er een belangrijke rol weg gelegd is voor dit type media. MO* biedt diepgang, geeft ruimte aan de complexiteit van de wereld en helpt ons in het begrijpen van de dagelijkse uitdagingen.

Volg Fairtrade Belgium op …

Facebook-logoRSS-logo  job icon

Contact

Edinburgstraat 26
1050 Brussel
Tel: 02/894 46 20
info@fairtradebelgium.be
www.fairtradebelgium.be

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift