Fairtrade Belgium

Fairtrade Belgium (voorheen gekend als Max Havelaar) maakt deel uit van Fairtrade International. Binnen deze organisatie werken producentenorganisaties in het Zuiden samen met organisaties zoals Fairtrade Belgium aan een eerlijke manier van handeldrijven.

  • © Fairtrade Belgium © Fairtrade Belgium
  • © Fairtrade Belgium © Fairtrade Belgium
  • © Fairtrade Belgium © Fairtrade Belgium

Wat is Fairtrade Belgium?

Tegenover een duurzame productie op sociaal en ecologisch vlak, biedt Fairtrade een aantal economische garanties die vooruitgang mogelijk maken. Zo nemen boeren en arbeiders in het Zuiden hun toekomst in eigen handen.

Fairtrade Belgium werkt in België samen met bedrijven die Fairtradeproducten op de markt brengen. Ze gaat een contract aan met deze bedrijven en ondersteunt hen in de vermarkting. Omdat Fairtrade nood heeft aan bewuste consumenten die voor deze producten kiezen, zet Fairtrade Belgium ook in op sensibilisering van consumenten, organisaties, scholen, enzovoort. Naast de producten voert Fairtrade Belgium op Europees niveau ook een actieve lobby om handel te verduurzamen en kleinschalige boeren hier een eerlijke rol in te laten spelen.

© Fairtrade Belgium

 

Fairtrade Belgium steunt MO*…

Fairtrade Belgium is partner van MO* omdat we ervan overtuigd zijn dat er een belangrijke rol weg gelegd is voor dit type media. MO* biedt diepgang, geeft ruimte aan de complexiteit van de wereld en helpt ons in het begrijpen van de dagelijkse uitdagingen.

Volg Fairtrade Belgium op …

Facebook-logoRSS-logo  job icon

Contact

Edinburgstraat 26
1050 Brussel
Tel: 02/894 46 20
info@fairtradebelgium.be
www.fairtradebelgium.be

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.