Memisa

MO*magazine en de website MO.be worden uitgegeven door Wereldmediahuis vzw. Memisa is een van de leden van Wereldmediahuis vzw.

Wie is Memisa?

Memisa is een Belgische ngo die actief is in medische ontwikkelingssamenwerking en die strijdt voor toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg voor iedereen. We ondersteunen medische centra, ziekenhuizen en hun personeel en bereiken meer dan 7 miljoen mensen in 6 Afrikaanse landen (DR Congo, Benin, Burundi, Congo-Brazzaville, Guinee, Mauritanië) en in India. 
 
Memisa zet zich samen met haar partners in om de bestaande gezondheidsstructuren te ondersteunen. 

We:

  • verbeteren de kwaliteit van de zorg (opleidingen, materiaal, infrastructuur, medicatie,…)
  • maken de zorg toegankelijk op financieel vlak (mutualiteiten, solidariteitsfondsen, forfaitaire betalingssystemen,…) en materieel vlak (aangepaste spoeddiensten : motorambulances, bootambulances, etc.) voor de meest kansarmen
  • begeleiden de organisatie van het gezondheidssysteem (gezondheidscentra, ziekenhuizen, referentiesysteem)

Memisa doet zo aan capaciteitsversterking en stimuleert autonomie met het oog op duurzame verandering. De gezondheid van moeders en kinderen is onze prioriteit.

Waarom steunen we MO*?

Memisa steunt MO* omdat we het grote publiek willen sensibiliseren over de problematiek en hen willen informeren over de impact van onze projecten. MO* is een onafhankelijk medium met sterke artikels voor een geïnteresseerd en geëngageerd publiek. MO* is bovendien een van de weinige media die de nodige aandacht aan Afrika besteedt. Samen met MO* strijden we voor internationale solidariteit.

Contact

Memisa België vzw / Memisa Belgique asbl
de Meeûssquare 19 – 1050 Brussel
www.memisa.be  
BE92 3100 9000 0023

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.