Rikolto (Vredeseilanden)

MO*magazine en de website MO.be worden uitgegeven door Wereldmediahuis vzw. Rikolto (Vredeseilanden) is een van de leden van Wereldmediahuis vzw.

  • © Michiel Crijns © Michiel Crijns
  • © Rikolto © Rikolto
  • © Heikki Verdume © Heikki Verdume
  • © Jimmy Kets © Jimmy Kets

Wie is Rikolto (Vredeseilanden)?

Rikolto betekent ‘oogst’ in het Esperanto.  We coachen boerengroepen om beter te oogsten en sterke zakenpartners te worden. We oogsten samen met wetenschappers, politici en bedrijfsleiders nieuwe ideeën voor een voedselsysteem dat eerlijk, transparant en milieuvriendelijk werkt.  

Rikolto (Vredeseilanden) is een internationale organisatie met meer dan 40 jaar ervaring in de landbouw- en voedingssector. Via 8 regionale kantoren zetten onze teams in 15 landen samenwerkingen op tussen boerenorganisaties en spelers in de voedingsketen. 

In België spitst Rikolto zich enerzijds toe op het verduurzamen van het aankoopbeleid van voedingsbedrijven en supermarkten. Anderzijds werken we met GoodFood@School aan een gezond en duurzaam voedingsbeleid voor alle Vlaamse scholen.

Waarom steunt Rikolto (Vredeseilanden) MO*?

We vinden het erg belangrijk om een onafhankelijk medium te ondersteunen dat de wereld in al zijn aspecten belicht en analyseert. Mo* vult een leemte op in het steeds meer verschalend media-aanbod. Het maandblad en de website berichten over thema’s waar Vredeseilanden en andere ngo’s mee bezig zijn op een professionele, kritische en onafhankelijke manier. De brede verspreiding via het partnerschap met Knack is natuurlijk zeer een belangrijke troef.

© Michiel Crijns

 

Volg Rikolto (Vredeseilanden)

Facebook logo Twitter logo Linked in Logo RSS icon

Contact

Blijde Inkomststraat 50
3000 Leuven
Tel: 016/31.65.80
Fax: 016/31.65.81
info@rikolto.be
www.rikolto.be
Rekeningnummer: 000-0000052-52

© Heikki Verdume

 

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift