Rikolto (Vredeseilanden)

MO*magazine en de website MO.be worden uitgegeven door Wereldmediahuis vzw. Rikolto (Vredeseilanden) is een van de leden van Wereldmediahuis vzw.

  • (c) Rikolto (Vredeseilanden) Ieder jaar voeren duizenden Vredeseilandenvrijwilligers in januari campagne. (c) Rikolto (Vredeseilanden)
  • (c) Rikolto (Vredeseilanden) Vredeseilanden ondersteunt boerenfamilies om een beter inkomen te verwerven. (c) Rikolto (Vredeseilanden)
  • (c) Rikolto (Vredeseilanden) Vredeseilanden smeedt allianties tussen boeren, bedrijven en overheden. (c) Rikolto (Vredeseilanden)
  • (c) Rikolto (Vredeseilanden) Vredeseilanden ijvert voor beter beleid voor familiale landbouwbedrijven. (c) Rikolto (Vredeseilanden)
  • (c) Rikolto (Vredeseilanden) Vredeseilanden zoekt met boeren naar het gat in de markt. (c) Rikolto (Vredeseilanden)
  • (c) Rikolto (Vredeseilanden) (c) Rikolto (Vredeseilanden)
  • (c) Rikolto (Vredeseilanden) (c) Rikolto (Vredeseilanden)
  • (c) Rikolto (Vredeseilanden) (c) Rikolto (Vredeseilanden)

Wie is Rikolto (Vredeseilanden)?

Boeren verdienen meer. Vredeseilanden ondersteunt boerenfamilies om een beter inkomen te verwerven, zowel in het Zuiden als in het Noorden. Dat doen we door boeren en hun organisaties weer vat te laten krijgen op de voedselketen, van op het veld tot bij de klant. Door via lobbywerk en campagnes te ijveren voor een beter beleid en door consumenten aan te moedigen om te kiezen voor duurzaam voedsel. Om dit te realiseren smeden we allianties met koplopers uit de verschillende sectoren, uit Noord en Zuid.

Vredeseilanden kijkt voorbij het armoede- en hongerprobleem en zoekt mee naar oplossingen. Die arme boeren in het Zuiden zijn immers niet zomaar een probleem of een trieste statistiek. Als we hun talenten mobiliseren, helpen ze niet alleen zichzelf, maar redden ze ook (een beetje) de wereld.

Waarom steunt Rikolto (Vredeseilanden) MO*?

We vinden het erg belangrijk om een onafhankelijk medium te ondersteunen dat de wereld in al zijn aspecten belicht en analyseert. Mo* vult een leemte op in het steeds meer verschalend media-aanbod. Het maandblad en de website berichten over thema’s waar Vredeseilanden en andere ngo’s mee bezig zijn op een professionele, kritische en onafhankelijke manier. De brede verspreiding via het partnerschap met Knack is natuurlijk zeer een belangrijke troef.

Volg Rikolto (Vredeseilanden)

Facebook logo Twitter logo Linked in Logo RSS icon

Contact

Blijde Inkomststraat 50
3000 Leuven
Tel: 016/31.65.80
Fax: 016/31.65.81
info@rikolto.be
www.rikolto.be
Rekeningnummer: 000-0000052-52

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift