19.02

Lezing: De klimaatverstoring, hoe en wat, wat kunnen we zelf doen?

Op woensdag 19 februari om 19.30 uur organiseren Grootouders voor het Klimaat en Milieufront Omer Wattez een lezing over de klimaatverstoring in jeugdcentrum Jotie in Oudenaarde. Communicatiespecialist en Grootouder voor het Klimaat Koen Platevoet neemt het woord en informeert de toehoorder over de huidige staat van het klimaat. Daarna gaat hij dieper in op de maatregelen die we kunnen treffen om een verdere ontregeling tegen te gaan. Na de lezing is er ruimte voor vragen en opmerkingen.

Begin 2019 spraken we nog over de klimaatverstoring, ondertussen is het zo zichtbaar dat we van een crisis gewag moeten maken. Proberen we het nog te stoppen of wachten we lijdzaam af op wat op ons afkomt? Kunnen we ons dat wel permitteren? In deze lezing onderzoeken we tot in detail wat klimaatverstoring eigenlijk is. We gaan dieper in op de broeikasgassen, de opwarming van de aarde en de activiteit die hiervan aan de basis ligt. Met grafieken op basis van wetenschappelijk onderzoek, plaatsen we dit in een breder kader en gaan op zoek naar de oorsprong. Daarna bekijken we hoe we de opwarming een halt kunnen toeroepen en omdraaien om onze aarde leefbaar te houden voor de generaties na ons. Er is hoop, en zelf kunnen we al veel doen!

Spreker Koen Platevoet was eind 2018 nog een grootvader als alle andere, maar werd in januari 2019 een Grootouder voor het Klimaat. Hij spendeert veel tijd aan de communicatie van de ‘jonge’ vereniging en zet zich verwoed in om mensen te informeren. Het belooft een hoogst interessante uiteenzetting te worden die de toehoorder beter ingelicht en met een rugzak vol tips huiswaarts stuurt!

Schrijf je in voor deze boeiende avondlezing via info@milieufrontomerwattez.be of bel naar 055 30 96 66 (tijdens kantooruren). Wat je standpunt over het klimaat ook is, Milieufront Omer Wattez en Grootouders voor het Klimaat heten je van harte welkom.

woensdag, 19 februari, 2020 - 19:30