14.04

Lezing Valérie Trouet: Wat bomen ons vertellen

Valérie Trouet komt op 14 april (om 20u) in kader van de bospraatjes een lezing geven voor BOS+. Schrijf je in, en ontdek hoe jaarringen van bomen belangrijke inzichten geven in geschiedenis en klimaatverandering.

Professor Trouet bestudeert al meer dan twintig jaar de klimaatverandering aan de hand van jaarringen van bomen. Wereldwijd wordt ze erkend als een van de topexperts op het vlak van dendrochronologie. Ze is verbonden aan de universiteit van Arizona (VS) en ze publiceerde onlangs een nieuw boek “wat bomen ons vertellen”. Daarin komt de topwetenschapster met verassende grote verhalen, bijvoorbeeld over de invloed van zonnevlekken op piraten en het geheim achter het imperium van Dzjengis Khan. Ze wisselt af met kleine persoonlijke verhalen die je een blik geven in het werk dat bij onderzoek komt kijken. Een aantal van deze verhalen zullen zeker aan bod komen in deze webinar, waarin ze haar onderzoek en boek verder zal toelichten.

Heb je het boek nog niet in jouw bibliotheek staan? Tijdens dit event delen we een tijdelijke kortingscode waarmee je het boek 10% goedkoper kan kopen!

Schrijf je hier in.

 

woensdag, 14 april, 2021 - 20:00