04.06

Love & Revenge. Music and Cinema from the Arab world [afgelast]

Filmische Midden-Oosterse trip voor fans van Omar Souleyman, Gaye Su Akyol, Acid Arab en Marshrou’ Leila.

4 juni, 20u, De Roma

Love & Revenge (Gharam wa Intiqam) is de titel van een absolute cultklassieker uit het gouden tijdperk van de Egyptische cinema. De musical uit 1944 over liefde en wraak bevat alle elementen die nu nog steeds aanwezig zijn in de populaire Arabische cultuur: melodrama en kitsch, maar ook sterke en oprechte emoties, zinderende muziek en indrukwekkende dansstijlen.

Love & Revenge is dan ook de gedroomde naam voor een bijzonder eigentijds artiestiek en muzikaal project, waarbij fragmenten uit Arabische zwart-witfilms live worden gemonteerd bij remixen van Midden-Oosterse classics. Zo passeren verschillende hoogtepunten de revue: de grote successen van Studios Misr in Caïro, de komische musicals naar Hollywoodvoorbeeld, dansende koninginnen Samia Gamal en Tahia Carioca en zingende idolen Leila Moura, Farid El Attrache en Oum Khaltoum. Maar ook de grote muzikale successen van Kadhem Saher uit Irak, Souad Hosni uit Egypte en Sabah uit Libanon.

Rayess Bek komt uit de hiphopwereld, La Mirza is een live video performer. Beide artiesten hebben Libanese roots, maar groeiden op in Frankijk. Samen met Medhid Haddah op de elektrische oud en Julien Perraudeau op de keyboards zorgen ze voor een grensoverschrijdende muzikale dialoog en een unieke live ervaring! “Something completely different and utterly compelling”, belooft The Guardian.

Info en tickets: https://www.deroma.be/nl/agenda/love-revenge/10725/

donderdag, 4 juni, 2020 - 20:00