April 2004

Bekijk hier de inhoud van MO*magazine april 2004.

TUSSEN DIALOOG EN DIABOLISERING
Tony Vandeputte (VBO) en Jozef De Witte (11.11.11) praten over de vraag waarover ze kunnen praten.

MICHEL IN ISRAËL
Louis Michel wikt zijn woorden, de Israëlische regering is tevreden en de Palestijnen wachten af. Samira Bendadi vanuit Jeruzalem.

GEDIPLOMEERD IN DE WERELD
Opleidingen over internationale betrekkingen en de Noord-Zuidproblematiek zijn in. Waar komt die nieuwe interesse vandaan?

VERBETER DE WERELD, BEGIN IN BELGIË
Is een Belgische Tobin-wet een goede zaak? Susan George, Dirk Van der Maelen, Roland Duchatelet en Jagdish Bhagwati geven hun mening.

WOLFGANG SACHS: ‘Hoop is belangrijker dan succes.’
‘De globalisering heeft alleen toekomst als ze de veerkracht van de biosfeer respecteert’, zegt de Duitse groene goeroe Wolfgang Sachs. Een gesprek over de nauwe relatie tussen ecologie en mensenrechten.

VLIEGT DE HAVIK, STORM OP ZEE
De imperiale agenda van een groep Amerikaans neoconservatieven regeert de wereld. Van waar komen zij en hoe ziet hun toekomst er uit? Jim Lobe schreef een analyse van het beruchte PNAC voor MO*

GERATH EVANS: ‘Meer oorlog en meer terrorisme.’
Een gesprek met Gareth Evans, algemeen directeur en president van de International Crisis Group (ICG). Over veiligheid in tijden van preventieve oorlog.

RWANDA: VERZOENING IS LANG TABOE GEWEEST
Hoe leven 8 miljoen Rwandezen met de erfenis van 1994? François Janne d’Othée vroeg het aan het Rwandese middenveld.

KRUITVAT
Chili en Bolivia.

IRAK: DE STRIJD OM HET AARDS PARADIJS
Soaade Messoudi trok voor MO* naar sjiitisch Irak, samen met fotograaf Karim Abraheem. De toekomst is nog niet verworven.

INDIA: GEWELD IS NU NIET NODIG
De hindoe-nationalisten van de BJP zijn favoriet bij de verkiezingen deze maand. Is het einde nabij? Gie Goris zocht het ter plaatse uit.

DE SCHRIK VAN ARABISCHE AUTORITEITEN

ZUID-AFRIKA VIERT TIEN JAAR VRIJHEID
’27 april 1994 was een eerder kalme, lauwe dag in Zuid-Afrika.’ Sandile Dikeni vraagt, in een essay dat hij voor MO* schreef, iets méér dan een mirakel voor zijn land.

Een jaarabonnement op MO*magazine kost slechts 20 euro en kan je hier bestellen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2785   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2785  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.