April 2005

Bekijk hier de inhoud van MO*magazine april 2005.

DE KOFFIEREPUBLIEK
Een Belgische bus vol beleid trok door Costa Rica, op zoek naar een kopje troost.

GEBONDEN HULP?
De Belgische ontwikkelingshulp geeft ook bedrijven een extra steuntje.

CHINA HELPT DE AARDE NAAR DE MAAN
De mening van Lester Brown, Bart Staes, Lo Sze Ping en Haiyan Zhang.

ELIO DI RUPO: ‘Een praatbrak verandert de wereld niet.’
De PS-voorzitter is een vaste gast op de Wereld Sociale Fora. ‘Ik ben er van overtuigd dat er bij de andersglobalisten meer specialisten zitten op het vlak van internationale handel, VN of GATS dan in onze eigen studiediensten.’

BUITENLANDSE INLICHTINGENDIENSTEN IN BELGIË
België is een magneet voor spionage en buitenlandse inlichtingendiensten, maar niemand heeft zich op de gevolgen van die concentratie van 007’s op Belgische bodem. Kristof Clerix dook onder in de schimmige wereld van inlichtingendiensten en dubbelspionnen.

TSJETSJENIË. DE OORLOG BLIJFT EEUWIG DUREN
Met de dood van Aslan Mashadov verdween de laatste “gematigde” rebellenleider uit het Tsjetsjeense conflict. Peter Brems trok naar Tsjetsjenië en kwam terecht in een buitenwijk van de hel.

IRAAKSE LANDBOUW ONDER AMERIKAANSE BEZETTING
Alle media-aandacht gaat naar brommen en verkiezingen, maar achter de coulissen wordt de eeuwenoude landbouw uitverkocht aan Amerikaanse graanreuzen.

BRAZILIË. SAMBA, SOJA EN LULA
Brazilië heeft grote internationale ambities, een veelbesproken president, het grootste oerwoud én het Groene Goud: soja. Alma De Walsche praat met Braziliaanse boeren en politici over de grond en genetische manipulatie.

HEILIGE BODEM, DUIVELSE ONDERGROND
Als tirannie en religieus extremisme ergens welig tieren, dan is het wel in Saudi-Arabië. Toch laten de VS het regime nog altijd met rust.

APARTHEID IN LIBANON
Libanon is weer volop in het nieuws. Honderdduizenden Palestijnse vluchtelingen blijven echter vergeten. Mashid Mohadjerin geeft hen een gezicht.

IK BEN JUIST, JIJ BENT DOOD
‘We leven in een klimaat van angst’, zet de Nigeriaanse Nobelprijswinnaar Wole Soyinka. Het echte antwoord op de fanaticus en de schimmige “quasi-staat” is een fundamenteel respect voor de menselijke waardigheid.

MARYSE CONDÉ: ‘Een veralgemening is een vervalsing.’
‘De wereld verandert, ook voor wie ter plaatse blijft. Wie zelf grenzen oversteekt, verwacht zich aan een ander perspectief. Wie blijft, is daar meestal minder op voorbereid’, zegt de Antilliaanse schrijfster Maryse Condé.

Een jaarabonnement op MO*magazine kost slechts 20 euro en kan je hier bestellen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.