Juli 2005

Bekijk hier de inhoud van MO*magazine juli 2005.

BELGIË BETAALT HUURLINGEN IN IRAK
Dirk Van der Maelen vreest dat België en de Europese Unie opnieuw meegezogen worden in het Amerikaanse buitenlandbeleid.

‘WAT NIET LEUK IS, IS NIET DUURZAAM’
Jongeren trekken de wijde wereld in, op eigen initiatief, met jeugdbeweging of met gevestigde organisaties.

PRIVACY IS ONBETAALBAAR
Vrouwelijke asielzoekers voelen zich vaak onveilig in de opvangcentra. Bovendien verliezen ze hun traditionele moederrol.

WIJ WILLEN MEER BELASTINGEN
Reacties van Anne Snick, Dries Lesage, Alejandro Izurieta Canova en Jan Vandermoortele.

JAN PRONK ‘MILJOENEN MENSEN OPZETTELIJK UITGESLOTEN’
Mister Internationale Solidariteit over de toestand in Darfoer, de hervorming van de Verenigde Naties en de verwoestende kracht van de globalisering.

DE REKENING VAN DE TSUNAMI
De tsunami bracht een nooit geziene hulp- eb solidariteitsgolf op gang. Zes maanden na de ramp heeft MO* de ware omvang van de hulp berekend en zoeken we uit of uw geld ook goed gebruikt wordt.

CONDI’S LIST
Tribaal Pakistan.

TEXTIELCRISIS IN MALI
De koloniale katoenteelt zit in een diepgaande crisis door de exportsubsidies voor Amerikaans katoen. Maar er is meer aan de hand, schrijft François Misser.

ZONEVREEMDE WONINGEN IN OOST-JERUZALEM
In Oost-Jeruzalem stampen bouwfirma’s nieuwe kolonistenwijken uit de grond en hertekenen politici en aannemers voortdurend de kaart van Israël en de Bezette Palestijnse Gebieden. Tine Danckaers bericht vanuit een gekoloniseerde stad.

HET GAAT BETER MET BANGLADESH
Bangladesh komt enkel in het nieuws als er een veerboot kapseist of een textielfabriek instort. Jos van Beurden beschrijft een heel ander land dan dat uit de journaals.

FOTOSAFARI IN ETHIOPIË
Westerse bezoekers fotograferen in Ethiopië niet de exotische dieren maar “primitieve stammen”. Saskia Konniger reisde de toeristen achterna.

STAD OP DE GRENS VAN EEN ZENUWINZINKING
Het zwarte goud van Ecuador schilderde een zwart gat in de Amazone: Lago Agrio. Elke Borghs woonde een klein jaar in deze chaotische stad van belofte en bandeloosheid. Stem af op Radio Sucumbios.

IVES MANGAMBA: ‘Weten waar je vandaan komt.’
Ives Mangamba uit Antwerpen heeft zich als IFF uit de miserie gerapt. ‘Het zijn niet de vreemdelingen die Europa doen achteruitgaan, maar het racisme.’

Een jaarabonnement op MO*magazine kost slechts 20 euro en kan je hier bestellen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2824   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift