Mei 2005

Bekijk hier de inhoud van MO*magazine mei 2005.

VERHOFSTADT: DE SCHAAMTE NABIJ
Tegen 2010 moet België 0,7 procent van zijn BNP aan ontwikkelingshulp spenderen.

VURIGE TONGEN IN ANTWERPEN
Een Afrikaanse religiositeit sijpelt binnen in onze contreien. Gelooft en gij zult genezen.

VERGRIJZING WORDT KLEURRIJK
Oudere allochtonen worden talrijker. Is de zorgsector daar klaar voor?

EEN AFRIKAANSE GENOCIDE WORDT ALTIJD GENEGEERD
De mening van Baffour Ankomah, Luc Reychler, Richard Dicker en Tatien Musabyimana.

OUSMANE SY: ‘Afrikanen zijn hun eigen redders.’
Ousmane Sy krijgt de Koning Boudewijnprijs voor Ontwikkelingswerk. ‘De oplossing voor de problemen van Afrika moet gezocht worden in de werkelijkheid, en die is fundamenteel etnisch.

OPKOMENDE MARKTEN, OPKOMENDE MACHTEN
Een aantal grote ontwikkelingslanden kende de voorbije jaren een steile economische opgang. Verandert dat de machtsverhouding in de wereld?

KYOTO KAN GROENLAND NIET REDDEN
Het broeikaseffect bedreigt de hele manier van leven in Groenland. Stefaan Anrys sprak daarover met de Groenlandse minister voor Wetenschap en Cultuur, Henriette Rasmussen.

BANANEN IN DE FRONTLINE VAN DE GLOBALISERING
Straks vergadert de bananenwereld in Brussel over nieuwe regels voor de wereldhandel. Kristof Clerix ging alvast naar de Bovenwindse Eilanden om er de maat te nemen van de toekomstverwachtingen van de bananenboeren.

BURKINA FASO: HET BELANG VAN PAPIER
In Burkina Faso werken administraties en ngo’s hard aan de registratie van minderjarigen die nog niet in het bezit zijn van een geboorteakte. Een reportage van John Vandaele.

DODENMARS VOOR EEUWIG ZINGENDE BOSSEN
Er klinkt een dreigend requiem vanuit de tropische regenwouden, volgens een van België’s meest gerenommeerde fotografen, Guido Streckendries.

LENTE IN HET MIDDEN-OOSTEN
In Kaboel, Bagdag, Beiroet en zelfs in Riyad worden de eerste tekenen van een democratische lente gesignaleerd. Olivier Roy vindt dat Europa daar wat meer enthousiasme voor mag opbrengen.

YESIM USTAOGLU: TOLERANTIE BEGINT BIJ KENNIS
‘Als je verbiedt dat iemand zijn eigen taal of muziek gebruikt, vraag je om problemen. Je raakt aan de meest basale manier waarop mensen zich uitdrukken en hun relaties regelen’, zegt de Turkse cineaste Yesim Ustaoglu.

Een jaarabonnement op MO*magazine kost slechts 20 euro en kan je hier bestellen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.