08.05-10.05

Maker Faire Gent

Op 8, 9 en 10 mei 2020 nodigt Henk Rijckaert nieuwsgierige bezoekers uit in de Chinastraat in Gent voor de tweede editie van Maker Faire Gent. Een geschifte doe-het-zelf kermis waar de realiteit de verbeelding moeiteloos overstijgt. De ticketverkoop voor het festival start vandaag.

Vorig jaar zette Henk Rijckaert de Vlaamse maker community op zijn kop met Maker Faire Gent. Geen uitvinders- of doe-het-zelfbeurs. Geen workshopdag of pro-panel. Maar al die dingen samen op één plek. Innovatie, creativiteit en curiositeit zijn de sleutelwoorden van het festival. Houtbewerkers leren solderen, techneuten vinden inspiratie bij elkaar, jonge technologiestudenten kijken met bewondering naar wat de hobby-makers uit hun garage toveren en nieuwsgierige bezoekers worden ondergedompeld in een bad van mogelijkheden. Alles kan en mag! 

Voor de opening night op vrijdag 8 mei pakt het festival uit met een nocturne. Zo kan je er onder andere getuige zijn van de grootste robotcompetitie van ons land. De deelnemers bouwden zo intelligent mogelijke robots, die op deze avond genadeloos tegen elkaar strijden tot slechts één Robot Champion overblijft. Verder wordt er gezorgd voor een fijne selectie aan Makers die het best tot hun recht komen by night.

Op zaterdag 9 en zondag 10 mei is er de faire zelf. Verwacht je aan showcases, workshops, demo’s, performances en fijne verrassingen achter iedere hoek. Zowel indoor als outdoor valt er heel wat te beleven. Van ambacht tot hacking en alles ertussenin. 

Maker Faire Gent 2020 vindt plaats op 8, 9 en 10 mei in de Chinastraat in Gent. Het is de tweede editie.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.makerfairegent.be/tickets

vrijdag, 8 mei, 2020 - 18:00 tot zondag, 10 mei, 2020 - 18:00