Gouden tijden voor de rijken?

MO*Paper: Paul Krugman over 'Kapitaal in de 21ste eeuw' van Thomas Piketty

Nobelprijswinnaar en wereldvermaard econoom Paul Krugman bespreekt het boek ‘Kapitaal in de 21ste eeuw’ van de Franse econoom Thomas Piketty, een ophefmakend boek dat in 685 bladzijden en 97 grafieken uitlegt dat de ongelijkheid wereldwijd explosief toeneemt en dat zal blijven doen als wij niet ingrijpen. De gevolgen kunnen dan desastreus zijn.

  • © Kristof Clerix Gouden tijden voor de rijken? © Kristof Clerix

Deze MO*paper is een vertaling van Krugmans artikel Why We’re in a New Gilded Age dat in de New York Review of Books van 8 mei 2014 verscheen.

Paul Krugman is hoogleraar in economie en internationale betrekkingen aan de Princeton universiteit in de Verenigde Staten (New Jersey). Daarnaast geniet hij grote bekendheid door zijn columns voor de New York Times, die hij aanvult met een veelgelezen en veelgeciteerde blog. Krugman kreeg in 2008 de Nobelprijs voor Economie.

Dowload hier deze boeiende MO*paper over een van de belangrijkste boeken van de afgelopen jaren.

 

 

 

Lees ook het uitgebreide interview met Thomas Piketty op MO.be.

Over de MO*papers

MO*papers is een serie analyses die uitgegeven wordt door Wereldmediahuis vzw. Elke paper brengt fundamentele informatie over een tendens die de globaliserende wereld bepaalt. MO*papers worden toegankelijk en diepgaand uitgewerkt. MO*papers worden niet in gedrukte vorm verspreid. Ze zijn gratis downloadbaar op www.MO.be/papers. Bij het verschijnen van een nieuwe paper wordt een korte aankondiging gestuurd naar iedereen die zich registreert op www.MO.be/papers.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3306   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift