26.10

MO*lezing met GEORGE MONBIOT: Mens én natuur hebben nood aan een nieuwe politiek

Gerenommeerd Brits journalist en auteur George Monbiot komt naar België voor unieke lezing en gesprek. Zorg dat je erbij bent.

Bestel hier je tickets!

Klimaat is de grootste uitdaging voor de toekomst. Of misschien is het wel de biodiversiteit, die nog sneller en door meer factoren bedreigd wordt. Of het overleven van de mens als mens, als  samenwerkend wezen. Welke keuze je ook maakt, George Monbiot is een van de meest opvallende stemmen in het internationale debat hierover.

George Monbiot publiceert in The Guardian en schreef al een tiental baanbrekende boeken zoals How Did We Get into This Mess? Politics, Equality, Nature; Bring on the Apocalypse: Six Arguments for Global Justice en Heat: How to Stop the Planet Burning. Hij maakt muziek waarmee hij Engeland rondtoert, hij onderzoekt en klaagt aan, maar voelt in toenemende mate de behoefte om het uitgeleefde en destructieve consumptie-, productie- en beleidsmodel van vandaag te vervangen door een beter model voor morgen. En daarvoor hebben we behoefte aan een nieuw en beter verhaal, zegt hij in zijn jongste boek Uit de puinhopen. George Monbiot is, met andere woorden, een journalistieke categorie op zichzelf. We zijn dan ook heel blij dat hij voor een MO*lezing naar België komt.

‘Waar we nu klem zitten tussen markt en staat zullen we een nieuwe economie ontwikkelen die zowel de mensen als onze planeet met respect behandelt. Waar we genegeerd en uitgebuit worden, zullen we de democratie tot leven wekken en de politiek terugwinnen van degenen die met haar aan de haal zijn gegaan’, schrijft Monbiot in Uit de puinhopen. Na zijn lezing gaat hij daarover ook in gesprek met Tine Hens (MO*journaliste rond transitie en klimaat, auteur van Het klein verzet).

Bestel hier je tickets!

Praktische informatie

  • Vrijdag 26 oktober, 20 uur. Blauwe Zaal, deSingel, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen
  • Inkom: 12 euro (7 euro voor studenten). Tickets via www.desingel.be
  • Deze MO*lezing is een initiatief van MO*, Vlaams-Nederlands Huis de Buren, Natuurpunt en deSingel.
  • Ben je proMO*, dan kan je deze MO*lezing gratis bijwonen. Neem hiervoor contact op via proMO@mo.be.
  • Bevestig je komst ook op Facebook.
vrijdag, 26 oktober, 2018 - 20:00
deSingel, Desguinlei 25, 2018, Antwerpen, België
25.10-28.10
Stelplaats Leuven
08.11-06.12
Greenbizz.brussels Brussel