26.03

[Mondiaal Café] Docu What Walaa Wants + nabespreking met Palestijnse jongeren uit Jeruzalem

Walaa groeit als koppige 16-jarige op in het vluchtelingenkamp Balata in de bezette Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever. Daar wordt ze grootgebracht door haar tante en zussen. Haar moeder Latifa zit intussen een gevangenisstraf uit. Walaa droomt ervan politieagente te worden, een uniform te dragen en wil haar eigen inkomen verdienen. Een moedige keuze, want ‘geen enkele vrouw hoort thuis in het leger’ en ze zal schaamte over haar familie brengen. Maar Walaa zet door en wordt – tegen alle verwachtingen in – toegelaten. Dat betekent niet dat alles van een leien dakje loopt. Haar rebelse kantje, de moeilijke relatie met haar moeder en de levensomstandigheden in de bezette Palestijnse gebieden stellen Walaa op de proef.
 
ARABISCH GESPROKEN, ENGELS ONDERTITELD
 
REGIE: CHRISTY GARLAND (CANADA, DENEMARKEN, 2019)
 
NABESPREKING: PALESTIJNSE JONGEREN, LERAREN EN JEUGDWERKERS UIT JERUZALEM, ONDER BEGELEIDING VAN MO*JOURNALISTE TINE DANCKAERS

DATUM 26 maart
UUR 19.30 – 22.00 uur
PRIJS Gratis
INSCHRIJVEN Neen
LOCATIE Filmzaal Filmplateau, UGent, Paddenhoek 3, 9000 Gent
ORGANISATIE Universiteit Gent — Vakgroep Conflict & Ontwikkelingsstudies, UNFPA Palestine, MO*, Gents Noord-Zuid Overleg (GONZ), Sensoa, Burj Lucq Lucq en GAPP — Gents Actieplatform Palestina.

donderdag, 26 maart, 2020 - 19:30