29.09

MO*talks: Winst is belangrijker dan deelnemen [geannuleerd]

[Deze activiteit is geannuleerd. Onze excuses voor het ongemak.]

Hebben politiek en commercie de sport gekaapt?

Gaat de bemoeienis van politiek en bedrijfsleven met sport te ver? Of is het een verstandshuwelijk waar de sportwereld niet buiten kan? Discussie in de aanloop naar het WK voetbal in Qatar.

Donderdag 29 september, 19.30 uur, deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel. 

Topsport is een enorm winstgevende internationale industrie. Deze sector heeft onze visie op lichaamsbeweging ook intens veranderd. Maar hoeveel ruimte laten investeerders, politici, miljonairs in sportschoenen en miljardairs in maatpak nog voor een brede, inclusieve en lokaal verankerde sportbeleving?

Programma

Opening

Voordracht door Anne Bosveld, die speciaal voor deze gelegenheid een nieuwe tekst schreef. Bosveld is schrijver, dichter en spoken word-performer. In 2020 nam ze deel aan de jaarlijkse Schrijfresidentie van deBuren. Ze speelde eerder profvoetbal bij FC Twente en het Nederlands Jeugdelftal en was actief als bokser. 

Paneldiscussie o.l.v John Vandaele (journalist MO*) met:

 • Imane El Rhifari, communicatieverantwoordelijke, speelster (eerste elftal) en trainster (WU13&WU20) bij RWDM Girls in Molenbeek, de grootste en meest diverse vrouwen- en meisjesvoetbalclub van België. De club heeft een sterke sociaal-maatschappelijke werking en is al negen jaar landelijk kampioen.
   
 • Jonas Creteur, journalist bij Sport/Voetbalmagazine met een grote interesse voor alle sporten, vooral geïnteresseerd in de achtergrondverhalen van atleten en sportevenementen.
   
 • Paul Reef, promovendus Sportgeschiedenis aan de Radboud Universiteit, Nijmegen. Hij onderzoekt de wisselwerking tussen politiek en sport, waarin geld een steeds grotere rol speelt. Zijn proefschrift schrijft hij over de geschiedenis en globalisering van protest rond de Olympische Spelen en het WK Voetbal.

Praktisch

 • Donderdag 29 september, 19.30 uur, deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel
 • Organisatie: MO* & deBuren
 • Tickets 5 €/3€ (-26/65+/werkzoekenden) via www.deburen.eu
 • Ben je proMO*, dan mag je dit event gratis bijwonen mits aanmelding via promo@mo.be.

Lees hier ons dossier over sport, politiek en mensenrechten.

donderdag, 29 september, 2022 - 19:30