G8 moet corruptie strenger bestrijden

Nieuws

G8 moet corruptie strenger bestrijden

G8 moet corruptie strenger bestrijden
G8 moet corruptie strenger bestrijden

06 juni 2007

De internationale anti-corruptieorganisatie Transparency International heeft er bij de Duitse kanselier Angela Merkel op aangedrongen om met de G8, de 7 rijkste landen en Rusland die deze week in het Duitse Heiligendamm samenkomen, strengere maatregelen te nemen om corruptie tegen te gaan.

‘Het Duitse voorzitterschap van de G8 heeft al aangetoond dat het het belang van goed bestuur en anti-corruptie begrijpt’, zegt  Huguette Labelle, de voorzitster van Transparency International. ‘Maar daar mag het niet bij blijven. Als voorzitter van de G8 is Duitsland verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat anti-corruptiemaatregelen centraal staan bij de verbintenissen van Heiligendamm en sterk naar voor komen in de slotverklaring.’
Bovendien moet Duitsland, samen met drie andere landen van de G8 (Italië, Canada en Japan), de Conventie tegen corruptie (UNCAC) van de Verenigde Naties zo snel mogelijk ratificeren. Volgens Transparency International remt corruptie het welzijn en de menselijke ontwikkeling af in ‘s werelds minst ontwikkelde gebieden.