Lokale voeding voor duizenden gezinnen

Les Compagnons de la Terre wil een goede levenskwaliteit en een fatsoenlijk inkomen bieden aan lokale voedselproducenten. Het is een sociale en democratische landbouwcoöperatie die een realistisch agro-economisch model wil gebruiken dat milieu- en mensvriendelijk is. Hiermee willen ze duizenden gezinnen in de omgeving van Luik voorzien van kwaliteitsvoeding.  

Christian Jonet van Les Compagnons de la Terre: Het grootste succes is de betrokkenheid van de coöperanten in de coöperatie. Er zijn al 400 coöperanten sinds we anderhalf jaar geleden begonnen zijn. Niet alleen hebben ze het project mee gefinancierd, ze zijn ook mede-eigenaar. Ze verenigen zich en zijn ook ambassadeur van het project. Het is een echte mobilisatie van burgers, rond ecologische landbouw.

Onze grootste fout was onze commercialisatiestrategie. We dachten dat we alle producten konden samenbrengen in de groentemanden die men kon afhalen bij de coöperanten. De manden met groenten hebben minder en minder succes. Aangezien het vaak seizoensgroenten zijn, kon men kon dus niet echt kiezen. We hebben dat gecorrigeerd door een winkel te openen in het centrum van Luik om de groenten van Les Compagnons de la Terre commerciëler aan te bieden. De winkel heet les Petits Producteurs.

U kunt tot 16 november voor dit project stemmen op de website van de Grote Prijs Toekomstige Generaties.Ons doel is om in staat te zijn om de meerderheid van het eten van duizenden gezinnen te produceren. Niet alleen groenten, maar ook kaas, charcuterie, de meerderheid van de voedingsproducten. Onze uitdaging wordt om een nog meer competente aankoop en mobilisatie op gang te brengen om al die producten aan te bieden.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Wil je dat MO* dit soort verhalen blijft brengen?
Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 2745   proMO*’s steunen ons vandaag al.

Word proMO* of Doe een gift