Mars voor wetenschap op 22 april in Brussel

Op 22 april zullen in 360 steden marsen worden gehouden voor de wetenschap. Ook in Brussel. Wetenschappers en bezorgde burgers willen zo het belang van wetenschap voor de samenleving aantonen en aandacht vragen voor de toenemende trend waarbij wetenschappelijk bewijs in twijfel wordt getrokken door de politiek.

© March for Science België

 

The March for Science (Mars voor de Wetenschap) begon in januari van dit jaar met een vaag plan op sociale media maar groeide uit tot een concreet evenement waarbij op zaterdag 22 april, de Dag van de aarde, in Washington zal worden gedemonstreerd voor wetenschap in de samenleving. Tegelijk zullen in 360 andere steden wereldwijd zogenaamde satellietmarsen worden gehouden.

Wetenschap in diskrediet

De actiegroep achter het evenement roept wetenschappers, wetenschapsliefhebbers en bezorgde burgers op zijn website en in een Facebookgroep op om mee te marcheren voor wetenschap.

Ze willen met de mars het belang van wetenschap voor de mensheid benadrukken, het publiek aanmoedigen kritisch te denken en investeringen in wetenschap te stimuleren of te ondersteunen. Evengoed is het de bedoeling om met deze marsen wetenschappers aan te sporen om open, inclusief en toegankelijk te zijn en hun bevindingen te delen met het publiek.

Aan de politici willen de organisatoren vragen om wetenschappelijke bewijzen niet in twijfel te trekken of in diskrediet te brengen. Dan gaat het bijvoorbeeld om politici die de opwarming van de aarde ontkennen, of om tegenstanders van vaccinatie.

Tenslotte willen de organisatoren jongeren ook aansporen om voor het beroep van wetenschapper te kiezen, zonder daarbij de groepen te vergeten die historisch gezien vaak ondervertegenwoordigd zijn in deze sector.

Ook in België en in Nederland wordt er op 22 april een mars georganiseerd, respectievelijk in Brussel en in Amsterdam.

Meer info over de March For Science in Brussel, vind je hier.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.