Mobiele app versterkt klimaatcampagnes via sociale media

Veel organisaties voeren campagne tegen de klimaatverandering maar die vinden niet altijd snel genoeg de weg naar geïnteresseerden. #climate, een mobiele app, wil daar verandering in brengen.

#climate (spreek uit hashtag climate) houdt de klimaatcampagnes van belangrijke organisaties systematisch bij.
De gratis app houdt je op de hoogte van nieuwe campagnes. Je krijgt enkel enkel de campagnes te zien die je interesseren. Dat gebeurt aan de hand van criteria die je eerst ingeeft: thema’s als “elections”, “urban sustainability”, of “extreme weather”, de plaats waar de campagnes plaatsvinden en de organisaties die erachter zitten.

Bevalt een campagen je, dan kun je die meteen delen met je Facebook- en Twitternetwerk. Eén klik volstaat: er staat al een bericht klaar met het verzoek de actie te steunen, met een link naar de website en met de toepasselijke hashtag. Je krijgt ook een score te zien die je impact in de verspreiding van de campagne aangeeft.

#climate is een Amerikaanse app en heeft vooral aandacht voor acties in de VS.

Achter de app zit onder meer Josh Felser, die onder meer internetbedrijven Spinner en Grouper oprichtte.
De app is voorlopig alleen voor Apple-toestellen beschikbaar.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.