Vredesweek wil menselijker asielbeleid

Nieuws

Vredesweek wil menselijker asielbeleid

29 september 2007

Onder het motto 'Samen onder één paraplu! Ook vluchtelingen hebben bescherming nodig!' trekt de Vlaamse Vredesweek van 28 september tot 7 oktober door Vlaanderen. De organisatoren van de Vredesweek willen dat de vluchtelingen op een menselijke manier behandeld worden, en ze stelden daarom vier politieke aanbevelingen op.

Er moet een ruime en brede toepassing van de ‘bijkomende bescherming voor oorlogsvluchtelingen’ komen voor allen die asiel aanvragen, daarnaast moeten er transparante criteria ingevoerd worden voor de regularisatie ‘om humanitaire redenen’.
De organisatoren willen ook de onmiddellijke stopzetting van het opsluiten van kinderen zonder papieren, en vragen een tweede kans, in een ander land, voor asielzoekers aan wie asiel geweigerd werd bij hun eerste aanvraag.

Vredesweek in Gent

In Gent vindt op 3 oktober straatanimatie plaats op de Korenmarkt: voorbijgangers zullen informatie krijgen over de vluchtelingenproblematiek en een blik kunnen werpen op een gesloten vluchtelingencentrum. De dag erna vindt een interreligieuze vredeswake plaats in de Sint-Niklaaskerk.
Tijdens een lunchdebat op donderdag kan het publiek vragen stellen aan specialisten en deskundigen. Van 1 tot 5 oktober kan je de tentoonstelling ‘Vluchten is van alle tijden’ bezoeken.