Zuid-Afrika naar de stembus

Nieuws

Zuid-Afrika naar de stembus

22 april 2009

Zuid-Afrika kiest vandaag een nieuwe president, Jacob Zuma van het ANC is de gedoodverfde winnaar. MO*journalist Stefaan Anrys trekt samen met zijn Zuid-Afrikaanse collega Natalie Buttress door de Regenboognatie om te spreken met Zuid-Afrikanen, en plaatst dagelijks een videoverslag van zijn reis op onze site.

De video’s schetsen een beeld van wat hoge pieten en gewone mensen in Zuid-Afrika vinden van de voorbije vijftien jaar en de verwachtingen. Naast een videoverslag kan je de reis van Stefaan Anrys ook via korte berichtjes volgen op Twitter.
Ook experts uit binnen- en buitenland laten op onze site hun licht schijnen over Zuid-Afrika. Twee wijzen beantwoorden dagelijks een prangende vraag, zoals: Is het uiteenvallen van het ANC een goede zaak? Je kan hun antwoorden op onze site terugvinden of je abonneren op onze podcast via iTunes of de rss-feed.
Tot slot vind je alle artikels en video’s over Zuid-Afrika terug op onze dossierpagina over de verkiezingen, waar je ook prijzen kan winnen: dagelijks maak je kans op één van de vele boeken en cd’s over Zuid-Afrika die we weggeven.