Zuid-Afrikaanse app leent blinden andermans zicht

Een Zuid-Afrikaanse app laat blinden zien door de ogen van een netwerk van vrijwilligers.

  • © BeSpecular © BeSpecular

De app BeSpecular geeft mensen met een visuele beperking toegang tot een wereldwijd netwerk van vrijwilligers, de zogeheten “sightlings”.

Via de app kunnen blinden en slechtzienden vragen stellen aan mensen die wel een goed zicht hebben. Door een foto in de app te uploaden, kunnen zij advies vragen over de houdbaarheidsdatum van hun bus melk, de outfit die ze willen aantrekken voor een sollicitatiegesprek of het voorschrift van hun medicatie.

Via foto’s

Vrijwilligers die aangesloten zijn krijgen de foto en de vraag van de blinde binnen en kunnen via een spraakmemo reageren.

De app BeSpecular werd ontwikkeld door een Zuid-Afrikaanse startup die rond innovatieve technologie werkt.

BeSpecular werd vorige maand gelanceerd en heeft volgens de organisatie in Johannesburg vandaag al meer dan 10.000 abonnees. Ongeveer de helft is blind of slechtziend, de andere helft heeft zich opgegeven als vrijwilliger om te helpen.

De ceo van BeSpecular, Stephanie Cowper, heeft voor de ontwikkeling van de app vorige week de Forbes Woman Africa Tech Entrepreneur Award 2016 gewonnen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.