Wordt deze e-mail niet correct weergegeven? Bekijk online
 
 
Wordt deze e-mail niet correct weergegeven? Bekijk online
DE TOPARTIKELS VAN VANDAAG | 26 JUNI 2019
 
 

 

Dollars van Kushners ‘vredesplan’ doen vluchtelingen in Shatila hun recht op terugkeer niet vergeten

Palestijnse vluchtelingen weten al langer wat de ‘Deal van de Eeuw’ voor hen betekent. MO* was Jared Kushner voor en ging poolshoogte nemen in Shatila, het kamp in Libanon dat nu dubbel zoveel vluchtelingen herbergt als voor het uitbreken van de oorlog in Syrië.

LEES VERDER
 
 

 

Migranten in Mexico makkelijk doelwit van criminele organisaties, met dank aan de VS

Mexicaans president López Obrador moet een strenger migratiebeleid voeren onder druk van de Verenigde Staten. Maar daardoor worden steeds meer migranten uitgebuit en zelfs ontvoerd door criminele bendes en krijgen ze ook niet meer de medische hulp die ze nodig hebben, waarschuwt Artsen Zonder Grenzen. 

LEES VERDER
 
 

 

Daniel en de leeuwenkuil

De activistische priester Daniel Alliët wordt gevierd. Al 33 jaar, een heel Jezusleven, zet Daniel zich in voor de armen en de verdrukten in zijn parochie. Bie Vancraeynest schreef een ode aan Daniel.

LEES VERDER
 
 

 

Zonder wettig verblijf mag je in de gang slapen

Leuven kampt met een overschot aan koten, wat ertoe leidt dat de minder aantrekkelijke koten in vele gevallen leeg blijven staan. Kotbazen stellen daardoor minder eisen aan de huurders, en laten in sommige gevallen ook mensen zonder wettig verblijf huren. Dat verloopt niet altijd in de beste omstandigheden, blijkt uit een onderzoek van drie studenten journalistiek.

LEES VERDER
 
 

 

Ontwikkelingssamenwerking: vloek of zegen?

Private ontwikkelingssamenwerking resulteert te vaak in goedbedoelde schenkingen. Maar zijn deze ook echt nuttig zijn of worden ze enkel aanvaard om de schenker een plezier te doen? Deze vorm kent meer na- dan voordelen. We moeten gaan naar een duurzame, evenwichtige relatie tussen gever en schenker, op basis van vertrouwen en respect. En dat vertrouwen moet je verdienen. Langs beide kanten.

LEES VERDER
 
 
 Meer artikels van 26 juni