19.09

Olla Vogala - Fellah Mengus

Donderdag 29 september om 20u, deSingel, Antwerpen.

De term ‘Fellah Mengus’ betekent rondtrekkende of nomadische landbouwer en is in Spanje de meest populaire hypothese wanneer het gaat over de ontstaansgeschiedenis van het woord ‘Flamenco’. Het is de oud-arabische uitdrukking voor een zwerver die mettertijd sedentair werd. Deze term met zijn geschiedenis omvat perfect het nieuwe programma van Olla Vogala. Na jaren van muzikale omzwervingen volgde een eerste ontmoeting met een aantal fantastische Flamencomuzikanten (zangeres Carmen Fernandez, danseres Inés Garcia en gitarist Alexander Gavilan) waarna besloten werd om de krachten te bundelen. ‘Fellah Mengus’ is hiervan het resultaat.

Is het pure Flamenco? Is het jazz? Of wereldmuziek? Met de nomadische geest van Olla Vogala kan het alle kanten uit. Het wordt alvast een heerlijke ontmoeting tussen stijlen en culturen. Olla Vogala brengt nieuwe composities gebaseerd op oude Flamencopalos, improvisaties tussen blazers en Flamencodans, met daarbovenop de karakteristieke zigeunerstem van zangeres Carmen Fernandez. Een ‘gitana’ die het lot bezingt van een prachtig volk, van nomaden en sedentaire burgers. De link met de sefardische muziek is nooit ver weg. En door twee prachtmuzikanten als Elias Bachoura en Shalan Alhamwy krijgt de arabische inbreng ook vorm.

Met: Wouter Vandenabeele, Liesbeth Lambrecht, Jasmijn Lootens, Frederik Heirman, Alexander Gavilan, Joris Vanvinckenroye, Inés Garcia, Ruven Ruppik, Jean-Philippe Poncin, Marc De Maeseneer, Carmen Fernandez en Elias Bachoura.

Info en tickets.

donderdag, 19 september, 2019 - 20:00