“Het is niet omdat iemand schreeuwt, dat hij aandacht moet krijgen”

Jongerennieuwsagentschap Stampmedia interviewde MO*hoofdredacteur Gie Goris naar aanleiding van de 10de verjaardag van MO*. We geven u hier enkele opvallende citaten uit dat interview.

  • MO*hoofdredacteur Gie Goris

“De mondialisering is geen natuurwet. Politici hebben heel bewust beslist de instrumenten om de financiële wereld te reguleren uit handen te geven. Op die manier kon de economische groei gestimuleerd worden. Die groei is nog altijd een van de dominante ideeën binnen het neoliberale paradigma.”
 
“De idee dat we kunnen terugplooien op België, laat staan op de stadstaat Vlaanderen, is een waanidee. Die waan doorprikken door goede informatie te brengen, door een voortdurende stroom aan mondiale berichten en inzichten te geven, dat is onze taak.”
 
“Een journalistiek medium mag nooit een megafoon zijn van belangen. Hoe goed bedoeld die belangen ook zijn. Dat betekent niet dat wij een houding hebben van ‘zogenaamde objectiviteit’. Wij zitten met onze voeten in het slijk en sympathiseren met bewegingen en mensen die de wereld rechtvaardiger en gelijker willen maken.”

Lees het volledige interview op de website van Stampmedia.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.