22.09

Osama Abulrasol Ensemble: ‘Rumi Passion’

Seizoensopener van Ha Concerts rond een speciale ontmoeting, met mystieke muziek, wervelende dans en poëzie

Al 750 jaar blijven de geschriften van de Perzische dichter en soefi-mysticus Jalal ad-Din Rumi nazinderen. Veel van zijn inzichten kwamen er door zijn ontmoeting met de derwisj Shams-e Tabrizi. Het bracht hem op een innerlijke roetsjbaan die hem uitdaagde om zijn kennis los te laten en naar een hoger niveau te reiken. Een tour de force die vandaag nog tot de verbeelding spreekt.

Het Osama Abdulrasol Ensemble grijpt Rumi’s levenswandel en zijn bijzondere band met Shams aan voor een allesomvattend schouwspel, compleet met een uniek decor, wervelende dans en poëzie.

Rumi Passion
Osama Abdulrasol (compositie, qanun, oed), Farnoosh Khodadadeh (daf, zang), Mevlüt Akgüngör (ney, tambour), Shabab Azinmehr (setar, zang), Damla Aydin (cello), François Taillefer (multipercussie), Khaled Al-Hafez (zang), Işıl Bıçakçı (dans), Griet Desutter (woord), Filip Standaert (regie)

Filip Standaert, Osama Abdulrasol en Farnoosh Khodadadeh (concept), Alexander Ronsse (scenografie en lichtontwerp), Jonas Slaats (theoloog en advies dramaturgie), Inge Coleman (kostuums)

Info en tickets: https://www.haconcerts.be/nl/concertagenda/concerten/osama-abulrasol-ens…

vrijdag, 22 september, 2023 - 20:15