Genetisch gewijzigd voedsel als oplossing voor het hongerprobleem?

Willen we honger de wereld uit helpen, dan zullen we op zoek moeten naar een landbouwsysteem dat erin slaagt om tegelijk de armoede uit te roeien en voedselzekerheid te garanderen voor de huidige en toekomstige generaties. Kan genetisch gewijzigd voedsel daarbij een rol spelen? Hielke Van Doorslaer schreef een politiek-economische analyse van honger en ggo’s.

Over de auteur

Hielke Van Doorslaer studeerde politieke wetenschappen. Hij koos voor de optie ‘Studie van de Derde Wereld’ en is master in Conflict and Development. Hij werkt nu als beleidsmedewerker bij Oxfam-Wereldwinkels, waar hij de thema’s klimaat en duurzame landbouw opvolgt.

Over de MO*papers

MO*papers is een serie analyses die uitgegeven wordt door Wereldmediahuis vzw. Elke paper brengt fundamentele informatie over een tendens die de globaliserende wereld bepaalt. MO*papers worden toegankelijk en diepgaand uitgewerkt. MO*papers worden niet in gedrukte vorm verspreid. Ze zijn gratis downloadbaar op www.MO.be/papers. Bij het verschijnen van een nieuwe paper wordt een korte aankondiging gestuurd naar iedereen die zich registreert op www.MO.be/papers.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2819   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift