Hebben de ngo's hun ziel verkocht aan de minister van Ontwikkelingssamenwerking?

Op 4 mei 2009 ondertekenden vertegenwoordigers van de Belgische overheid en van de niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) een overeenkomst over de doeltreffendheid van de Belgische federale ontwikkelingssamenwerking. Voor de overheid tekenden Charles Michel, minister van Ontwikkelingssamenwerking, en Peter Moors, algemeen directeur van zijn administratie, de Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking.

Op 4 mei 2009 ondertekenden vertegenwoordigers van de Belgische overheid en van de niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) een overeenkomst over de doeltreffendheid van de Belgische federale ontwikkelingssamenwerking.

Voor de overheid tekenden Charles Michel, minister van Ontwikkelingssamenwerking, en Peter Moors, algemeen directeur van zijn administratie, de Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking. Voor de ngo’s onderhandelden vertegenwoordigers van de twee koepelorganisaties, 11 .11 .11 en zijn Franstalige tegenhanger CNCD, en vertegenwoordigers van de twee ngo-federaties Coprogram en Acodev. Hun voorzitters en algemeen secretarissen of directeurs ondertekenden de overeenkomst namens de ngo’s.

De tekst van de overeenkomst staat op de website van de federatie Coprogram: www.coprogram.be.

Jean Reynaert schetst de context, de inhoud en de gevolgen van de overeenkomst. Patrick Develtere schreef een korte commentaar bij het akkoord.

Download hier deze MO*paper.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3306   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift