Helpt onze hulp tegen honger?

Het recht op voedsel is een mensenrecht. Een samenhangend beleid gericht op duurzame landbouw kan bijdragen tot de verwezenlijking van dat recht. Daarom is in België op Wereldvoedseldag, 16 oktober 2006, een gemeenschappelijke campagne gestart voor duurzame landbouw en voedselzekerheid voor iedereen.

Deze campagne wordt in Vlaanderen gedragen door 2015 – De Tijd Loopt, de Noord-Zuidcoalitie die werkt rond de Millenniumdoelstellingen, en door natuur- en milieu-, boeren- en consumentenorganisaties. Er is een nauwe samenwerking met organisaties uit Wallonië die zich hebben verenigd in het Platforme Souveraineté Alimentaire.

Een van de resultaten van die samenwerking is het colloquium ‘Voedselzekerheid en duurzame landbouw in de Belgische ontwikkelingssamenwerking’, op 21 november 2006 in het federale parlement. Deze paper wil met een (summiere) stand van zaken een bijdrage leveren aan het debat.

Download hier deze MO*paper.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3306   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift