Blindnote, muziek in het donker

Het album ‘Blindnote’ is een uitgave van het Brusselse wereldmuziekhuis Muziekpublique ten voordele van Light For The World, een ngo die hulp biedt aan Afrikaanse kinderen en volwassenen die aan blindheid en katarakt lijden.

Op het album brengen zes verschillende topmuzikanten uit zes verschillende landen een originele en fijnzinnige mix van Arabische, Oost-Afrikaanse, Turkse, Armeense en Latijns-Amerikaanse muziek, een mix die we nog het best kunnen typeren als multiculturele jazz. We maken kennis met boeiende instrumenten als de bongo, hodu, doudouk, kopuz, calabash, bendir, cura, udus en moseno. De muziek klinkt soms donker en ingetogen en is dan weer opgewekt en passioneel.

De zes muzikanten — Osvaldo Hernandez (Mexico), Emre Gültekin (Turkije), Vardan Hovanissian (Armenië), Malick Pathé Sow (Senegal), Karim Baggili (België) en Talike Gelle (Madagascar) — laten hun talenten hier goed horen en bewijzen dat ze tot de top van de wereldmuziek horen. Met hun vakmanschap en zonder hun eigenheid te verliezen, hebben ze een mooi, rustig en evenwichtig album gemaakt, dat zich nog het best laat beluisteren in een verduisterde kamer en met gesloten ogen.
 
www.muziekpublique.be
www.myspace.com/blindnote

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3093   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift

Over de auteur