Een geschiedenis van Centraal-Azië. Het onbeloofde land

‘Dit boek gaat over het uitgestrekte gebied dat begint in de Kaspische vlakten en helemaal tot in het westen van China loopt.’ Daarmee opent Bruno De Cordier zijn nieuwe boek over Centraal-Azië. De Cordier schreef geen reisgids of aardrijkskundehandboek, maar een historisch verhaal over de actualiteit van vandaag en morgen.

Wat De Cordier beoogt, is ambitieus, namelijk een boek dat een ruim Vlaams publiek introduceert in de geschiedenis van een oneindige landmassa die varieert tussen steppe, oasen en bergen, bewoond door een grote verscheidenheid aan nomadische en sedentaire volkeren, en hoogstens bekend is door associaties met de Zijderoute, het Great Game of Dzjengis Khan. Het is een verdienste van een boek als dit dat het de mythes rond zulke namen terugbrengt tot hun historische realiteit. Zo noteert De Cordier dat de naam Zijderoute pas in gebruik kwam in de achttiende eeuw, eeuwen na de feiten dus.

Via de grote historische bewegingen in de ruime regio bouwt De Cordier laag na laag aan een beter begrijpen van een wereld die letterlijk maar vooral figuurlijk ver van ons ligt, maar die door zijn energierijkdom en door zijn strategische positie tussen China, Iran, Turkije en Rusland ook voor onze toekomst bepalend kan worden. De zoektocht naar een eigen identiteit en een eigen economisch en maatschappelijk project is in Centraal-Azië nog lang niet afgelopen. Gezien het belang van de regio, is het te hopen dat veel beleidsmakers dit boek zullen lezen.

Een geschiedenis van Centraal-Azië. Het onbeloofde land door Bruno De Cordier is uitgegeven door ACCO. 235 blzn. ISBN 978 90 334 8976 1

EXCLUSIEVE KORTING VOOR MO*LEZERS
MO*lezers krijgen een exclusieve korting van € 2,5 bij aankoop van elk gerecenseerd boek in volgende boekhandels: De Groene Waterman (Antwerpen), De Reyghere (Brugge) en de Acco boekhandels van Gent, Antwerpen en Leuven. Print deze recensie af en geef de print af  bij aankoop van het boek. De korting  is 2 maanden geldig na publicatie van deze recensie (zie datum bovenaan).

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.