23.05-12.07

Tentoonstelling Brazil - Land & Soul van João Farkas

  • © João Farkas © João Farkas

Van 23 mei tot 12 juli 2019
In de galerie van de ambassade van Brazilië – Louizalaan 350, Brussel 

De tentoonstelling “Brazil — Land & Soul “, het resultaat van twee diepgravende en geïnspireerde projecten, zoals elk project van de Braziliaanse fotograaf João Farkas, opent haar deuren in de Braziliaanse ambassade op 23 mei 2019. 

Zoals de fotograaf het zelf verwoordt: “Uitgenodigd worden om in het buitenland tentoon te stellen, is een gelegenheid om Braziliaanse fotografie te tonen die een van de sterkste, meest betekenisvolle en meest creatieve ter wereld is “. De fotograaf toont 40 nooit eerder getoonde foto’s uit de reeks “Pantanal” die allemaal gerealiseerd zijn in de loop van de laatste vijf jaar en een waarschuwing inhouden. “De verblindende schoonheid van deze Braziliaanse regio wordt gezien als intact en niet te vernietigen. Maar dat is niet waar. We merken eveneens de effecten van het anthropoceen, de diepgaande gevolgen van de mens op de planeet.” 

Er zijn eveneens foto’s afkomstig uit het essay “Caretas de Maragojipe”, gerealiseerd op basis van de inventaris van de carnaval maskers van de stad Maragojipe (BA) gedurende vijf edities van het carnaval. Dit essay heeft overigens gediend als visuele basis voor het concept van het museum van het carnaval, verleden jaar ingehuldigd in Salvador, onder leiding van en onder het commissariaat van Gringo Cardia.

donderdag, 23 mei, 2019 - 10:00 tot vrijdag, 12 juli, 2019 - 17:00