21.09-23.09

Theater: Le Décaméron 20.20

Le Décaméron 20.20 is een originele creatie gebaseerd op Giovanni Boccaccio, bewerkt en uitgevoerd door de beroemde regisseur, leider van het gezelschap en docent Dominique Serron. Dit werk, dat 10 artiesten samenbrengt op het podium en gecreëerd werd in 2020, tijdens de periode van opsluiting, blijft weerklinken in ons geheugen, zo dicht mogelijk bij onze geschiedenis. 

Boccaccio, de subversieve humanist, stelt hierin de vervreemding van religie en de perversie van macht aan de kaak en eist vrijheid van verlangen en het recht op aards genot.

Wat als een verhaal vertellen altijd een beetje jezelf vertellen was? Wat als fictie onze pijn zou kunnen helen? Wat als de verbeelding de wereld zou kunnen herstellen? Wat als de eenvoudige schoonheid van woorden onze visie op de werkelijkheid zou kunnen veranderen? 

Over het origineel: In het midden van de 14e eeuw, toen hij getuige was van een tijdperk dat geteisterd werd door de pest,  componeerde de jonge Florentijnse auteur honderd fabels die geïnspireerd waren op de populaire cultuur, verzameld in Het Boek van Tien Dagen: De Decameron.

L’Infini Théâtre, dat altijd dicht bij de mensen staat, heeft ervoor gekozen om deze verhalen van vroeger te brengen alsof ze vandaag plaatsvinden. Deze verrukkelijke en verontrustende verhalen richten zich rechtstreeks tot het publiek, en in het bijzonder tot vrouwen, en getuigen van een geëngageerde schrijfstijl. Hier bekent dit authentieke theater opnieuw, in moderne, indringende taal, zijn behoefte om opnieuw banden te smeden en ons mee te nemen naar het hart van onszelf door middel van een moderne, no-nonsense productie die de moed van ideeën verkondigt en de dringende noodzaak om cultuur te delen!

Speeldata De Decameron 20.20

  • Donderdag 21 en vrijdag 22 september 2023 om 20.30 uur (6 korte verhalen)
  • Zaterdag 23 september om 18u30 (10 korte verhalen)

Locatie: Théâtre Molière, Square du Bastion 3 — 1050 Ixelles

Tickets: €18 / €15 / €9

https://infinitheatre.be/

donderdag, 21 september, 2023 - 20:30 tot zaterdag, 23 september, 2023 - 18:30