19.06

'Toekomstdromen van Haïtiaanse jongeren' - Julien Deroy getuigt 

Woendag 19 juni 2019
Van 18u tot 20u30 Zaal Porto Alegre van 11.11.11
Vlasfabriekstraat 11, 1060 Brussel  
 

De gemiddelde leeftijd van de Haïtiaanse bevolking is 25 jaar, van de Belgen is dat ongeveer 41 jaar. Zoals alle jonge mensen heeft ook de jeugd in Haïti dromen en ambities voor zichzelf en voor het land. In Haïti vraagt het heel wat strijdvaardigheid en doorzettingsvermogen om dromen waar te maken. Daarom is het voor ons bijzonder boeiend om het verhaal van Julien Deroy, een verhaal van hoop en kracht te beluisteren. 

Tijdens de maand juni is deze jonge landbouwingenieur in België als werknemer van Join For Water (Protos). Naast zijn engagement voor Join For Water nam Julien met een aantal studiegenoten de beslissing om hun ambities in de landbouwsector uit te werken. Ze wilden ook graag  werken aan de toekomst van Haïti. Ze stichtten de landbouwcoöperatie ‘Agribel’ en het opleidingscentrum ‘ETAGE’. ETAGE leidt jongvolwassenen op tot duurzaam ondernemen in de landbouwsector.

Julien heeft een uitstekende voeling met alle aspecten van het socio-economische en politieke leven. Met liefde en gedrevenheid voor zijn Haïti brengt hij het verhaal van Agribel en ETAGE. 
Een unieke kans om een man uit het veld te beluisteren, een bron van inspiratie!

Graag een seintje geven, zeker als je een broodje wil die avond, aan: Rhoddy.Petit@telenet.be of g.schaumans@scarlet.be 

Vlaams Haïti Overleg: http://vlaams-haiti-overleg.be/wordpress/ 

woensdag, 19 juni, 2019 - 18:00