15.09

Toots & The Maytals

Reggaegrootheden Toots & The Maytals komen naar De Roma! Na 5 decennia is het eindelijk zover en komt een van de meest unieke stemmen uit Jamaica eindelijk naar Borgerhout. Tickets voor dit concert zijn vanaf vrijdag 4 mei om 10u te koop via www.deroma.be, 03 600 16 60, Fnac en Proximus Go For Music.

Zeg niet zomaar reggae tegen Toots & The Maytals! De band rond zanger Frederick “Toots” Hibbert draait ondertussen al 5 decennia mee aan de top van de Jamaicaanse muziekwereld. Hun muziek is een heerlijke combinatie van reggae, ska, rock en soul waarbij de gouden stem van Toots altijd de verbindende factor is. Door z’n unieke soulklank wordt Toots ook wel “de Otis Redding van de reggae” genoemd, en die vergelijking is niet eens zo ver gezocht.

In hun lange carrière werd de band tot vijf keer toe genomineerd voor een Grammy. In 2004 was het eindelijk raak en wonnen ze het felbegeerde beeldje voor hun plaat “True Love”. Toots &  The Maytals schreven een eindeloze stroom hits bij elkaar, waarvan  “54-46 Was My Number”, “Freedom Train”, “Pressure Drop” en “Funky Kingston” nog maar enkele van de bekendste zijn. Om hun geweldige cover van John Denvers “Country Roads” niet te vergeten! Vorig jaar speelden Toots & The Maytals nog een zeer gesmaakte set op Couleur Café, dit najaar sluiten ze de nazomer af in De Roma.

Info en tickets: www.deroma.be

zaterdag, 15 september, 2018 - 20:30
De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140, Borgerhout, België