15.12

Vergeten Oorlogen - Debat op Festival van Gelijkheid

Organisatie: Festival van Gelijkheid i.s.m MO*

Met Tine Danckaers (journalist MO*), Brecht Castel (jonge onderzoeksjournalist), Nahid Shaikh (journalist VRT), Meinie Nicolai (directeur Artsen Zonder Grenzen) en Gie Goris (hoofdredacteur MO*).

Waarom verzamelt consortium 1212 meer dan 50 miljoen euro in voor de slachtoffers van de tsunami in Zuidoost-Azië en haalt ze amper een fractie van dat bedrag op voor de om de slachtoffers van de honger in Oost-Afrika te helpen? 

Hoe vaak — of liever: hoe weinig — hoorde je Martine Tanghe het voorbije jaar in het zevenuurjournaal uitleg geven over conflicten in Uganda, Tsetsjenië, Mali, Jemen, Nigeria, Kasjmier, Myanmar …? 

Waarom horen we amper iets over de miljoenen mensen die de voorbije jaren in Congo omgekomen zijn door oorlogsgeweld of de gevolgen daarvan? Wie heeft er belang bij dat sommige uithoeken van de wereld genegeerd worden en andere in het licht staan? 

Waarom is terrorisme zo veel aantrekkelijker voor media om over te berichten, dan geweld ten gevolge van corruptie en slecht beleid? Waarom zijn sommige oorlogen mediageniek en andere conflicten niet?

Zaterdag 15/12 — 16:00-17:30 — Publieksruimte Amsab Gent.

Schrijf je hier in.

Meer info over Festival van Gelijkheid op www.festivalgelijkheid.be.

zaterdag, 15 december, 2018 - 16:00
Publieksruimte Amsab, Bagattenstraat 174, 9000, Gent, België